Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 12, 2024

Βόρεια Κορέα: Δημόσιος εξευτελισμός για κοπέλες που ακούνε… ξένη μουσική – Η άτυπη «μαύρη αγορά» προπαγάνδας – ΦΩΤΟ

Τις ακραίες μεθόδους σωφρονισμού που χρησιμοποιεί ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν σε βάρος των εφήβων στην χώρα αναδεικνύει με θέμα της η Daily Mail.


Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, οι Αρχές της χώρας εφαρμόζουν έναν κανονικό ψυχολογικό βασανισμό σε νεαρές κοπέλες που συνελήφθησαν να… ακούν δημοφιλή στη Νότια Κορέα συγκροτήματα.


Δημόσιος εξευτελισμός

Σε βίντεο που έχει εξασφαλίσει το τηλεοπτικό δίκτυο KBS Media, αποτυπώνεται η σκληρότητα των μεθόδων που χρησιμοποιούνται προκειμένου, μέσω του δημόσιου εξευτελισμού και της διαπόμπευσης, να βάλουν τα… νεαρά κορίτσια στον ίσιο δρόμο και μάλιστα με ειδικές εκπομπές στην τηλεόραση της χώρας.


ΚΟΡΕΑ
ΠΗΓΗ: KBS Media

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεκάδες νεαρές κοπέλες συνοδεία στρατιωτών μεταφέρονται σε μια τεράστια αίθουσα με το κοινό να είναι κυρίως ένστολοι άνδρες. Εκεί με δάκρυα στα μάτια ομολογούν το… έγκλημά τους, με το κοινό να τις αποδοκιμάζει έντονα.

Στο βίντεο, ακούγεται μια κοπέλα – ονόματι Τσόι – να παραδέχεται εν μέσω λυγμών ότι «εγκλημάτισε», καθώς παρακολουθούσε «προϊόντα μιαρής προπαγάνδας». «Έκανα το λάθος να ακούω και να διανείμω προϊόν μιαρής προπαγάνδας», λέει κλαίγοντας και στη συνέχεια απομακρύνεται με χειροπέδες στα χέρια.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα εφαρμόζει πολύ αυστηρή πολιτική όσον αφορά το υλικό που εισέρχεται στην χώρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2023 εκτελέστηκαν έφηβοι που άκουγαν μουσική από τη Νότια Κορέα και έβλεπαν τηλεοπτικά σόου ίδιας προέλευσης.

ΚΟΡΕΑ
ΠΗΓΗ: KBS Media

Πολιτιστική… μαύρη αγορά

Την ίδια ώρα η φιλανθρωπική οργάνωση Flash Drives For Freedom, που στέλνει USB sticks γεμάτα με δυτικά και νοτιοκορεάτικα μέσα, καθώς και συνεντεύξεις με αποστάτες και σελίδες της Wikipedia στην κορεάτικη γλώσσα, ισχυρίζεται ότι έστειλε πάνω από 136.686 USB sticks γεμάτα με υλικό αντιπροπαγάνδας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό της «οι δίσκοι μεταφέρονται λαθραία στη χώρα χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές μεθόδους». Παράλληλα, η οργάνωση κάνει λόγο για μια «υγιή μαύρη αγορά που διανέμει τα προϊόντα αυτά σε όλη τη Βόρεια Κορέα. Η πλειοψηφία των Βορειοκορεατών έχει πρόσβαση σε συσκευές που μπορούν να διαβάζουν μονάδες USB, κάρτες SD και κάρτες microSD, χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα», λέει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου