Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 20, 2024

Δήμος Αμφιλοχίας: Δύο παράλληλες διοργανώσεις στο Λιμάνι – Εμποροπανήγυρη Αμφιλοχίας από 3-9 Οκτωβρίου και 1η Αγροτική Eκθεση «ΑgreAmfi» από 4-6 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Αμφιλοχίας διοργανώνει και φέτος όπως κάθε Οκτώβριο την

καθιερωμένη εμποροπανήγυρη (παζάρι), που αποτελεί μια τοπική παράδοση που μετρά 116 χρόνια, καθώς ξεκίνησε με Προεδρικό Διάταγμα του 1908.


Φέτος θα φιλοξενηθεί σε ανανεωμένο εκθεσιακό χώρο με περίπτερα εμπόρων από όλη την Ελλάδα με προϊόντα γενικού ενδιαφέροντος (είδη ένδυσης, παπούτσια, δερμάτινα, εργαλεία, σιδηρικά και άλλα βιομηχανικά είδη, αντικείμενα οικιακής χρήσεως, λευκά είδη, ηλεκτρονικά, θήκες κινητών και μικροσυσκευές κ.λ.)


Παράλληλα μια νέα διοργάνωση εγκαινιάζει η Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο των ενεργειών για την ανάδειξη του αγροδιατροφικού τομέα και με στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός στην περιοχή. Η 1η Αγροτική Έκθεση «ΑgreAmfi  αφιερωμένη στην πλούσια αγροκτηνοτροφική παράδοση της Αμφιλοχίας, με ντόπιους εκπροσώπους του μεταποιητικού κλάδου και εκθέτες αγροτικών προϊόντων, όπως τα περίφημα τυροκομικά της Αμφιλοχίας, ελιές, μέλι, τραχανά, γλυκά του κουταλιού καθώς και εκθέτες του αγροτικού – γεωργικού κλάδου με γεωργικά μηχανήματα και εξοπλισμό.


Οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν στα περίπτερα τα υψηλής ποιότητας διατροφικά προϊόντα της Αμφιλοχίας, να απολαύσουν τοπικά κεράσματα και να παρακολουθήσουν μια σειρά από εκδηλώσεις, που θα διεξάγονται παράλληλα (ομιλίες, συναυλίες, γευσιγνωσία  κ.α, με ειδικό αφιέρωμα στην ελιά).


Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να διασκεδάσουν στον χώρο του λούνα πάρκ.


*Tην 1η Αγροτική Εκθεση Έκθεση «ΑgreAmfi» διοργανώνει ο Δήμος Αμφιλοχίας και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

 



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου