Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 20, 2024

Το μεγαλείο της Φύσης: Όρκα εκτοξεύει θαλασσοπούλι στον αέρα για να δείξει στο μικρό της πώς να κυνηγά – ΒΙΝΤΕΟ

Το μεγαλείο της Φύσης αποτυπώνεται σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, στο οποίο μια όρκα μαθαίνει στο μικρό της πως να κυνηγάει.

Κυνηγούν συντονισμένα το… θύμα τους

Τη στιγμή που η όρκα παραδίδει… μαθήματα κυνηγιού κατέγραψαν σε βίντεο ένας τυχερός άνδρας που μαζί με άλλους τουρίστες βρέθηκε σε καράβι στον κόλπο του Μοντερέι στην Καλιφόρνια. Ενώ το πλοίο περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο εκτελώντας το καθημερινό του δρομολόγιο, το κήτος με το μικρό του κυνηγούσαν ένα θαλασσοπούλι που έτυχε εκείνη την ώρα να αναπαύεται στην επιφάνεια του νερού, προκειμένου η νεότερη φάλαινα να μάθει πως να κυνηγάει.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι φάλαινες, που έχουν το προσωνύμιο «δολοφόνοι» για την αποτελεσματικότητά τους στο κυνήγι, δείχνουν να συνεννοούνται με κάποιον τρόπο ώστε να κυνηγήσουν συντονισμένα το άτυχο πτηνό.

 Σα να έχουν αντιληφθεί την παρουσία των ανθρώπων, οι όρκες αναδύονται στην επιφάνεια και μένουν εκεί παίζοντας και δίνοντας τη δική τους παράσταση.


Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μια ενήλικη όρκα με το ρύγχος της τινάζει στον αέρα το πουλί το οποίο ανήμπορο να αντιδράσει προσγειώνεται απότομα στο νερό, προσπαθώντας να καταλάβει τι το χτύπησε.


Έξυπνες και κοινωνικές

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τους ειδικούς οι όρκες θεωρούνται από τα πλέον… έξυπνα και κοινωνικά κήτη, που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τον τρόπο με τον οποίο συντονίζονται στο κυνήγι, αλλά και τις τεχνικές που δείχνουν να εφευρίσκουν ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί όρκες όχι μόνο να κυνηγούν κατά μικρές ομάδες, αλλά και να… βασανίζουν τα θύματά τους σε ένα άγριο παιχνίδι πριν τελικά τους αφαιρέσουν τη ζωή.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου