Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 21, 2024

Μεξικό: Έντεκα πτώματα σε πόλη που γειτονεύει με τις ΗΠΑ

Τα πτώματα έντεκα ατόμων, μεταξύ αυτών και δύο που είχαν

αποκεφαλιστεί, βρέθηκαν την Παρασκευή στην πόλη Οχινάγα του Μεξικού, στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Η πόλη αυτή βρίσκεται σε μια περιοχή που θεωρείται βασικός δρόμος διακίνησης ναρκωτικών στην πολιτεία Τσιουάουα, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές.


Η συγκεκριμένη περιοχή έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε συμμορίες, οι οποίες μάχονται για τον έλεγχο του τομέα, που συνορεύει με την αμερικανική πολιτεία του Τέξας.

 Ο πολιτειακός εισαγγελέας, Σέσαρ Χαουρέγκι, δήλωσε σε συνέντευξή του πως οι αρχές έλαβαν ειδοποίηση για την ανακάλυψη των 11 πτωμάτων στα περίχωρα της Οχινάγα, συμπεριλαμβανομένων δύο ατόμων που είχαν αποκεφαλιστεί. Σημείωσε, επίσης, πως δίπλα στα θύματα βρέθηκε ένα μήνυμα, το οποίο φαίνεται να άφησαν οι δράστες.

Παρόλα αυτά, ο εισαγγελέας Χαουρέγκι εξέφρασε την άποψη ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν συνδέεται με τη σύγκρουση στο εσωτερικό του καρτέλ Σιναλόα, η οποία ταλαιπωρεί την πολιτεία Σιναλόα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα πάνω από σαράντα νεκρούς.


Η πόλη Οχινάγα, που βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα από τη Σιουδάδ Χουάρες, τη μεγαλύτερη πόλη της Τσιουάουα, έχει πληθυσμό περίπου 22.000 κατοίκους. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ρίο Μπράβο, που χωρίζει το Μεξικό από τις ΗΠΑ, με την αμερικανική πόλη Πρεζίντιο να βρίσκεται απέναντι.


Το κύμα βίας που επικρατεί στο Μεξικό, το οποίο αποδίδεται στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, έχει αφήσει πίσω του περισσότερους από 450.000 νεκρούς, ενώ άλλοι 100.000 άνθρωποι καταγράφονται ως αγνοούμενοι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των αρχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου