Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 30, 2024

Είναι έξαλλη με τον άνδρα της γιατί δέχθηκε να μετακομίσει στο σπίτι τους η πεθερά της – «Προτιμώ να χωρίσω παρά να μείνει μαζί μας»

Η γυναίκα είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο δύο ετών. Ο άνδρας της, είναι στρατιωτικός. Του χρόνου, θα μπορούν να μετακομίσουν πιο κοντά στην πόλη τους.

Ενώ το σενάριο αυτό είναι ιδανικό για ορισμένους, η γυναίκα αυτή δεν ενθουσιάζεται, αφού η πεθερά της έχει αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μείνει μαζί τους.


Δεν γνωρίζει για ποιον λόγο η πεθερά της θέλει να μείνει μαζί τους – δεν έχει χρέη, ούτε οικονομικό πρόβλημα. Τουτέστιν, τα μόνα έξοδα που θα έχει η πεθερά της, θα είναι τα βασικά έξοδα.

 Άλλωστε, ο άνδρας της με την μητέρα του, δεν μπορούν να συνυπάρξουν για πάνω από μισή ώρα.

Η πεθερά της ωστόσο, λέει ότι «σκέφτεται το μέλλον» και εξετάζει την πιθανότητα να ζήσει μαζί τους, στο σπίτι τους.

«Ο άνδρας μου πιστεύει πως η μητέρα του πρέπει  να έρθει να μείνει μαζί μας επειδή θα έρθει πιο κοντά με τον εγγονό της, ενώ και εγώ θα μπορέσω να επιστρέψω στη δουλειά, αφού θα τον προσέχει εκείνη», εξηγεί η γυναίκα.

Η γυναίκα εξομολογήθηκε ότι αισθάνεται άσχημα που δεν συμβάλλει οικονομικά στο σπίτι. Όταν όμως το συζήτησε με τον άνδρα της, εκείνος επέμεινε ότι πρέπει να μείνει στο σπίτι, κοντά στον γιό τους, ο οποίος έχει αυτισμό και σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας.

Ωστόσο, παρότι μπορεί να νιώθει ενοχές σε προσωπικό επίπεδο, το γεγονός ότι, αφού γέννησε, δεν εργάστηκε, δεν τους επιβάρυνε οικονομικά.

«Μαζί με τον άνδρα μου, παντρεύτηκα και την πεθερά»

«Οικονομικά, είμαστε σταθεροί. Ποτέ δεν με άγχωσε το γεγονός ότι έμενα στο σπίτι για να προσέχω τα παιδιά και δεν δούλευα. Δεν έχουμε ανάγκη την πεθερά μου», εξηγεί η γυναίκα.

Ο άνδρας της, της είπε πως, έτσι και αλλιώς, η μητέρα του μένει καμιά φορά στο σπίτι τους, όπου έχει δικό της δωμάτιο. Δεν θ’ αλλάξει κάτι λοιπόν αν μετακομίσει κανονικά στο σπίτι τους. Κάτι με το οποίο είναι εντελώς αντίθετη η γυναίκα.

Τελικά, μαζί με τον άνδρα της, η γυναίκα «παντρεύτηκε» και την μητέρα του.

«Προτιμώ να χωρίσω παρά να μείνω στο ίδιο σπίτι με την πεθερά»

«Το σπίτι είναι το καταφύγιο της οικογένειας. Προτιμώ να χωρίσω παρά να μείνω με την πεθερά ή τους γονείς μου για πάντα», εξομολογείται η γυναίκα.

Διασαφηνίζει ωστόσο πως αν η πεθερά της είχε προβλήματα υγείας, ή αν ήταν ανήμπορη, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Όμως τώρα δεν είναι έτσι η κατάσταση.

Ο άνδρας της, παρεμπιπτόντως, δεν είναι κανένας «μαμάκιας», κάτι που την κάνει να σκέφτεται ότι, η κατάσταση με την πεθερά στο σπίτι, δεν θα κρατήσει για πολύ.

«Μπορεί να περάσει και ένας μήνας και μην μιλήσουν καθόλου, να μην ανταλλάξουν ούτε μήνυμα», αποκαλύπτει η γυναίκα.

«Συνήθως εγώ του θυμίζω να τηλεφωνήσει στην μητέρα του».

Αντίστοιχα και με τους γονείς της, με τους οποίους μιλάει καθημερινά και τους υπεραγαπά. Παρόλα αυτά, δεν θα ήθελε με τίποτα να ζήσει μαζί τους, εκτός αν ήταν μεγάλη ανάγκη.

Η γυναίκα έχει εντελώς διαφορετική άποψη από τον άνδρα της σχετικά με τον χειρισμό της κατάστασης. Τώρα αναρωτιέται αν είναι καλύτερα να πάρει διαζύγιο και αν, η σκέψη αυτή την κάνει την κακιά της ιστορίας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου