Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 27, 2024

ΚΡΙΣΗ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ και η ηγεσία της νεολαίας των Πρασίνων στην Γερμανία..

 

Το χρονικό μίας προδιαγεγραμμένης εξέλιξης στην Γερμανία. Μετά άλλωστε την ανακοίνωση της παραίτησης των προέδρων Ρικάρντα Λανγκ και Ομίντ Νουριπούρ, την αποχώρησή του -από το κόμμα- γνωστοποίησε το 10μελές προεδρείο της νεολαίας των Πρασίνων!
«Εμείς, ολόκληρο το ομοσπονδιακό εκτελεστικό συμβούλιο της οργάνωσης νεολαίας των Πρασίνων, αποφασίσαμε να μην υποβάλουμε ξανά υποψηφιότητα και να αποχωρήσουμε από το κόμμα», ανέφεραν οι συμπρόεδροι Καταρίνα Στόλα και Σβένγια Απούν, σε κοινή επιστολή προς την -επίσης απερχόμενη- ηγεσία του κόμματος και τους επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, στην Bundestag.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο έχει στην διάθεσή του την επιστολή, η απόφαση της ηγεσίας της νεολαίας ελήφθη «τις τελευταίες εβδομάδες», πριν την παραίτηση των Λανγκ και Νουριπούρ. Αμφότεροι, εξήγησαν την απόφασή τους αναφερόμενοι στα αποτελέσματα στις πρόσφατες εκλογές στη Θουριγγία και στο Βρανδεμβούργο. Όπου οι Πράσινοι αποκλείστηκαν από τα τοπικά κοινοβούλια και παράλληλα σημειώθηκε η επιστροφή του κόμματος σε μονοψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, μετά από επτά χρόνια. Η ιστοσελίδα «Table.Media» αναφέρει ως πιθανούς διαδόχους της σημερινής ηγεσίας την υφυπουργό Οικονομίας Φραντσίσκα Μπράτνερ και τον ομοσπονδιακό βουλευτή και πρώην επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος, Φέλιξ Μπάναστσακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου