Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 13, 2024

Ποιοι τύποι καρκίνου παρουσιάζουν αύξηση


 Καμπανάκι για την αύξηση καρκίνων στους νέους

Κοινό μυστικό και πλέον οι επιστήμονες μιλούν ανοιχτά γιατί έχουν περισσότερα δεδομένα στα χέρια τους, η αύξηση των καρκίνων και ιδιαίτερα σε ηλικίες κάτω των 50 ετών.



Για παράδειγμα μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα έδειξε ότι ο καρκίνος του εντέρου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών αυξήθηκε κατά 24% τα τελευταία 20 χρόνια.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι υπάρχει ένα είδος καρκίνου, αυτός του δέρματος συγκεκριμένα, που παρουσιάζει μεγάλη μείωση στον δυτικό κόσμο.

Το τρομακτικό ποσοστό του 79% σε αυξήσεις μορφών καρκίνου στους νέους μέχρι και 50 ετών ανησυχεί την επιστημονική κοινότητα.

Οι περισσότεροι καρκίνοι αφορύν τον καρκίνο του μαστού, ενώ ακολουθούν οι καρκίνοι της τραχείας, του πνεύμονα, του στομάχου και του εντέρου.



Ο κυριότερος παράγοντας που έφερε αυτή την αύξηση είναι οι διατροφικές μας συνήθειες, η αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ το κάπνισμα παραμένει υψηλά στη λίστα με το τι προκαλεί τον καρκίνο.

Ξεχωριστό κεφάλαιο που απαιτεί προσοχή, είναι και ο τρόπος ζωής, τα υψηλά επίπεδα άγχους και η ατμοσφαιρική ρύπανση στις μεγαλουπόλεις.

Οι γιατροί ζητούν μέτρα εδώ και τώρα. Μιλούν για επιτακτική ανάγκη ενημέρωσης για προληπτικούς ελέγχους, αυστηρούς κανόνες στη παραγωγή τροφίμων και ρεαλιστικά μέτρα για τη μείωση του καπνίσματος και του αλκοόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου