Ένα φαγάκι που μυρίζει πολίτικη κουζίνα!
Γευστικά και ζουμερά σουτζουκάκια!!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισή ποσότητα κιμά μοσχαρίσιο και την υπόλοιπη χοιρινό. Συνοδεύσετε με ρύζι ή πουρέ.
Υλικά
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 1 αυγό
- 2 φέτες ψωμί (καλά μουσκεμενες)
- 50 ml λευκό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες στον τρίφτη)
- 1 κγ κύμινο
- 50 ml λάδι και έξτρα για το τηγάνισμα
- Αλεύρι για το πασπάλισμα
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Για την σάλτσα:
- 1 μεγάλη ώριμη τομάτα
- 200 γρ χυμό τομάτας
- 1 κρεμμύδι (τριμμένο)
- 50 ml κρασί
- 200 ml νερό
- 1/2 κγ κύμινο
- 1 κγ κανέλα
- 1/2 κγ ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, το ψωμί, το κρασί, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- 2
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας και αλευρώνουμε.
- 3
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι μας και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.
- 4
Καθαρίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε λάδι και σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα και το κρασί.
- 5
Προσθέτουμε το χυμό τομάτας, το νερό και τα μπαχαρικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- 6
Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 30' λεπτά.
- 7
Συνοδεύουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας και καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου