Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 26, 2024

Ζυμαρικά με φυστίκι Αιγίνης

Έχω βρεθεί με πολύ φυστίκι Αιγίνης και μου αρέσει κι' όλας, οπότε έψαξα

για συνταγή που να συνδυάζει τα μακαρόνια που λατρεύω με το φυστίκι.

Αυτή λοιπόν είναι μια μακαρονάδα με ένα "πέστο" φυστικιού Αιγίνης. Το πέστο αυτό (που είναι περισσότερο σαν σάλτσα θα έλεγα) είναι τόσο νόστιμο που τρώγεται με το κουτάλι.

Στη συνταγή από την οποία πήρα την έμπνευση δεν είχε ντοματίνια. Αλλά εγώ τα έβαλα για να δροσίσει λίγο η μακαρονάδα. Αν δε τα θέλετε (ή αν δεν έχετε) μπορείτε να τα παραλείψετε, ήταν ωραία και χωρίς αυτά.

Η αρχική συνταγή είναι εδώ https://www.delallo.com/recipes/pasta-pistachio-sauce/#

 Υλικά

500 γρ ζυμαρικά

3/4 φλ. φυστίκι Αιγίνης καθαρισμένο (ωμό, ανάλατο)

  1. 70 γρ βουτυρο
  2. 1 σκ. σκόρδο
  3. 2 κγ ελαιόλαδο
  4. 1 κ.σ. αλάτι
  5. 1/2 λεμόνι (τον χυμό)
  6. 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  7. 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  8. 8 ντοματίνια (προαιρετικά)
  9. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά από το βούτυρο να λιώσει. Βάζουμε μέσα τα φυστίκια και τα σωτάρουμε λιγάκι.

    Φωτογραφία βήματος 1 της συνταγής Ζυμαρικά με φυστίκι ΑιγίνηςΦωτογραφία βήματος 1 της συνταγής Ζυμαρικά με φυστίκι ΑιγίνηςΦωτογραφία βήματος 1 της συνταγής Ζυμαρικά με φυστίκι Αιγίνης
  2. 2

    Στο μεταξύ έχουμε βάλει να βράσουν τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό τους.

    Φωτογραφία βήματος 2 της συνταγής Ζυμαρικά με φυστίκι Αιγίνης
  3. 3

    Βάζουμε τα φυστίκια σε μούλτι και τα τρίβουμε καλά

    Φωτογραφία βήματος 3 της συνταγής Ζυμαρικά με φυστίκι ΑιγίνηςΦωτογραφία βήματος 3 της συνταγής Ζυμαρικά με φυστίκι Αιγίνης
  4. 4

    Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, λεμόνι, λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο (λιωμένο) και τα χτυπάμε ξανά, μέχρι να λιώσουν και αυτά και να γίνει μια πάστα. Η πάστα αυτή είναι αρκετά σκορδάτη και ίσως αλμυρή (και πολύ νόστιμη!), αλλά θα αλλάξει γεύση στο επόμενο βήμα.

    Φωτογραφία βήματος 4 της συνταγής Ζυμαρικά με φυστίκι Αιγίνης
  5. 5

    Βάζουμε ξανά την πάστα φυστικιού στο τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Τα έχουμε στη φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

    Φωτογραφία βήματος 5 της συνταγής Ζυμαρικά με φυστίκι ΑιγίνηςΦωτογραφία βήματος 5 της συνταγής Ζυμαρικά με φυστίκι ΑιγίνηςΦωτογραφία βήματος 5 της συνταγής Ζυμαρικά με φυστίκι Αιγίνης
  6. 6

    Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι να ενωθούν με τη σάλτσα. Στο δικό μου τηγάνι δε χώραγαν, οπότε έκανα αυτή τη δουλειά στην κατσαρόλα. Το ίδιο πράγμα! Αν η σάλτσα είναι πηχτή πολύ, προσθέτουμε λίγο από το νερό των μακαρονιών που κρατήσαμε στην άκρη.

    Φωτογραφία βήματος 6 της συνταγής Ζυμαρικά με φυστίκι Αιγίνης
  7. 7

    Κόβουμε και τα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε ρίχνοντας λίγα ακόμα τριμμένα φυστίκια από πάνω, για το ντεκόρ και βεβαίως φρεσκοτριμμένο πιπεράκι!

    Φωτογραφία βήματος 7 της συνταγής Ζυμαρικά με φυστίκι ΑιγίνηςΦωτογραφία βήματος 7 της συνταγής Ζυμαρικά με φυστίκι Αιγίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου