Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 16, 2024

Φυλετικό απαρτχάιντ

Το καταπιεστικό καθεστώς των Ταλιμπάν δεν επιτρέπει στις γυναίκες να εργαστούν και στα κορίτσια να πάνε σχολείο. Όσες αντιστέκονται ξυλοκοπούνται και μαστιγώνονται. Πρόκειται για ένα φυλετικό απαρτχάιντ και δεν θεωρείται καν παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο! Όχι ακόμη τουλάχιστον… Πηγές μας ενημερώνουν πως ο ΟΗΕ ετοιμάζει μια νέα συνθήκη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αλλά η επιτυχία της κρέμεται από μια κλωστή. Μια τέτοια συνθήκη μπορεί να βοηθήσει στην προστασία γυναικών και κοριτσιών στο Αφγανιστάν και τον υπόλοιπο κόσμο, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η μαζική δημόσια υποστήριξη. Ένωσε τη φωνή σου!


Φίλη, φίλε,
Οι Ταλιμπάν έχουν αφαιρέσει σχεδόν όλα τα δικαιώματα απ’ τις γυναίκες και τα κορίτσια, πηγαίνοντας το Αφγανιστάν δεκαετίες, αν όχι αιώνες, πίσω. Έχουν κάνει το Αφγανιστάν μια απ’ τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο όπου οι γυναίκες ξεπερνούν τους άντρες στον αριθμό αυτοκτονιών.

Και το πιο εξοργιστικό; Αυτό το φυλετικό απαρτχάιντ δεν είναι καν παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αλλά σύντομα μπορεί να γίνει.

Ο ΟΗΕ εξετάζει μια νέα συνθήκη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πηγές μας ενημέρωσαν πως τώρα θα κριθούν όλα.

Η επιτροπή συναντιέται σε 4 βδομάδες. Αν πιέσουμε μερικές ακόμα χώρες να υποστηρίξουν τη συνθήκη, η Κίνα κι η Ρωσία δεν θα μπορούν να την μπλοκάρουν έτσι απλά! Υπόγραψε τώρα και θα παραδώσουμε τις φωνές μας απευθείας στους αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!
Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν ουσιαστικά ζουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Για να κυκλοφορήσουν συχνά απαιτείται ανδρική «επίβλεψη». Εκατομμύρια κορίτσια στερούνται την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και το μέλλον τους.

Όσες αντιστέκονται ξυλοκοπούνται, φυλακίζονται και μαστιγώνονται, ή ακόμα και λιθοβολούνται μέχρι θανάτου.

Αλλά οι γενναίες γυναίκες του Αφγανιστάν συνεχίζουν να ηγούνται του κινήματος ενάντια σ’ αυτό το φυλετικό απαρτχάιντ, και τώρα ίσως είναι η καλύτερη ευκαιρία μας να τις υποστηρίξουμε! Μια νέα διεθνής συνθήκη δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα απευθείας, αλλά μπορεί να κάνει τα κράτη να προλαμβάνουν και να τιμωρούν το φυλετικό απαρτχάιντ, αλλά και να διευκολύνει την παραπομπή των κυβερνήσεων που διαπράττουν αυτά τα εγκλήματα στη δικαιοσύνη.

Όταν η έκκληση αποκτήσει δυναμική, θα την παραδώσουμε στους ηγέτες του ΟΗΕ και θα απαιτήσουμε να συμφωνήσουν ότι το φυλετικό απαρτχάιντ αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!
Από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία, το κίνημά μας έχει σταθεί δίπλα στις γυναίκες και τα κορίτσια του Αφγανιστάν. Πάνω από ένα εκατομμύριο μέλη του Avaaz καταγγείλαμε τον βάρβαρο αποκλεισμό των κοριτσιών απ’ το σχολείο, κι η παγκόσμια κατακραυγή μας βοήθησε ώστε η διεθνής κοινότητα να υποστηρίξει αυτή τη θέση. Κι οι δωρεές μελών του Avaaz απ’ όλο τον κόσμο έχουν προσφέρει ζωτική υποστήριξη σε ανθρώπους στις πιο δύσκολες στιγμές τους, σ’ όλη τη χώρα. Ας σταθούμε ξανά στο πλευρό των γυναικών και των κοριτσιών του Αφγανιστάν, αλλά κι όλου του κόσμου!

Με ελπίδα,

Nate, Huiting, Parker, Bieta, Antonia, Κατερίνα κι η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου