Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 16, 2024

Ανάλυση Reuters: Οι ήδη υψηλές τιμών των ακινήτων θα αυξηθούν περισσότερο το 2025

Συγκρατημένες αυξήσεις αναμένονται και φέτος στις τιμές των

κατοικιών στις περισσότερες βασικές αγορές, λόγω των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων για τα στεγαστικά δάνεια σύμφωνα με τους αναλυτές του Reuters.


Όπως εκτιμούν, οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η ΕΚΤ και η Fed, πρόκειται να προχωρήσουν σε μικρές αλλά σημαντικές μειώσεις στα επιτόκια στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

 

Χαμηλότερες, αλλά όχι ασήμαντες αυξήσεις

Σε δημοσκόπηση από τις 19 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, με σχεδόν 150 αναλυτές κατοικιών σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Κίνα, Ντουμπάι και Ινδία, η ομάδα των αναλυτών του διεθνούς πρακτορείου διαπίστωσε ότι οι μέσες τιμές κατοικιών σχεδόν σε όλες αυτές τις αγορές θα αυξηθούν το 2024 και το 2025.

Ωστόσο, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, όπου τα επιτόκια αυξάνονταν συνεχώς, οι αυξήσεις θα είναι ήπιες, καθώς θα κινηθούν από 1,4% έως 8% - δηλαδή θα είναι πιο περιορισμένες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν - στις πέντε από τις εννέα αγορές κατοικίας που περιλαμβάνονται στην έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου