Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 05, 2024

Εξαφάνιση Μπεν: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του DNA που έδωσε ο άνδρας από την Δανία – Η αντίδραση της μητέρας

Ο ισχυρισμός ενός άνδρα  από την Δανία, ότι είναι ο Μπεν Νίνταμ, το

νήπιο που εξαφανίστηκε στην Κω, το 1991, διαψεύστηκε από το τεστ DNA, που έγινε, μετά την αποστολή δείγματος του άνδρα το οποίο συγκρίθηκε με δείγμα του χαμένου Μπεν.


Ο μικρός Μπεν, από το Σέφιλντ, ήταν 21 μηνών όταν εξαφανίστηκε από ένα αγροτόσπιτο που ανακαίνιζε ο παππούς του στο χωριό, Ηρακλής πριν από 33 χρόνια.  Τον Ιούλιο, η αστυνομία του South Yorkshire δήλωσε ότι ένας άνδρας είχε προσέλθει στις αρχές της Δανίας ισχυριζόμενος ότι είναι ο Ben και είχε δώσει δείγμα για να γίνει τεστ DNA.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι το DNA του Δανού, δεν ταυτιζόταν με αυτό του παιδιού και ότι η μητέρα του, η Κέρι, είχε ενημερωθεί.  Σύμφωνα με τη Mirror, η μητέρα του μικρού Μπεν ενημερώθηκε από τις Αρχές ότι από την ανάλυση του DNA δεν προέκυψε ότι ο Δανός είναι ο γιος της.

 Όπως είπε η ίδια, παρά τα απογοητευτικά νέα, δεν θα σταματήσει να αναζητεί το παιδί της. «Ήξερα μέσα μου ότι δεν ήταν αυτός, αλλά πάντα υπάρχει αυτή η ελπίδα, υπάρχει πάντα αυτή η ευκαιρία. Θα μπορούσε να είναι κάποιος που δεν περιμένεις, είναι πάντα δυνατό. Οπότε αυτό είναι απογοητευτικό, προφανώς», είπε.


Η ίδια προέτρεψε τους ανθρώπους να συνεχίσουν να εμφανίζονται αν έχουν υποψίες ότι μπορεί να είναι ο Μπεν.


Ο άνδρας από τη Δανία ισχυρίστηκε ότι οι παππούδες του, του είχαν πει ότι τον πήραν από την Κω και τον έκρυβαν για χρόνια.  Αλλά η 51χρονη σήμερα, μητέρα, ήταν επιφυλακτική καθώς ήταν η τρίτη φορά φέτος που κάποιος έδωσε το DNA του. Εξήγησε πώς τα δείγματα DNA του αγνώστου συγκρίθηκαν με αυτό που η Kerry περιγράφει ως «ένα μικρό κομμάτι του Ben που είναι ακόμα ζωντανός». Το DNA είχε ληφθεί από το παιδί όταν είχε πάει σε νοσοκομείο της Βοστώνης για το τεστ Guthrie, που γίνεται με τρύπημα στη φτέρνα και ελέγχει πιθανές διαταραχές.

«Πάντα υπάρχει ελπίδα»

Τον Ιούλιο η Kerry πέρασε την 33η επέτειο της εξαφάνισης του γιου της από την Κω, περιμένοντας να μάθει αν ο άγνωστος από την Δανία, που είχε εμφανιστεί, θα μπορούσε να είναι ο Μπεν. Όμως ούτε και αυτή τη φορά δεν ήρθε το χαμόγελο στα χείλη της.

«Δεν θα αφήσουμε αυτό να μας αποθαρρύνει. Κάνουμε έκκληση σε άλλους ανθρώπους να μιλήσουν, αν πιστεύουν ότι κάποιος μπορεί να είναι ο Μπεν» ανέφερε η Κέρι Νίνταμ.

Και συνέχισε: «Θα λαμβάνουμε πάντα κάθε πληροφορία με εμπιστευτικότητα. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να κάνουμε τεστ DNA σε οποιονδήποτε. Η έρευνα συνεχίζεται. Θα συνεχίσω την αναζήτηση, θέλω να βρω ξανά τη δύναμη και την ελπίδα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου