Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 04, 2024

ΣΑΛΟΣ με τον Φλωρίδη! ΠΡΟΤΕΙΝΕ το σωφρονισμό των παιδιών με ...«χαστούκια» όπως τη δεκαετία του 1950


Όσο πάει το κάνει και καλύτερο ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης. Χθες στον ΑΝΤ1 φαίνεται ότι θυμήθηκε τις εποχές της ελληνικής ταινίας «Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο» και επαίνεσε το παραδοσιακό… καταχέριασμα των παιδιών από δασκάλους και γονείς, ως αντίδοτο στη νεανική εγκληματικότητα.
Το ότι είναι υπέρ των βαριών ποινών σχεδόν για όλα τα αδικήματα το είχαμε καταλάβει, αυτό που δεν είχαμε καταλάβει είναι ότι έχει και αντίστοιχες παιδαγωγικές αντιλήψεις, σωφρονισμού με… χαστούκια.
Διανθισμένες μάλιστα με απόψεις του τύπου ότι οι παλαιάς κοπής πτωχοί διαπαιδαγωγούσαν τα παιδιά τους αυστηρά και με αξίες, ενώ οι νέας κοπής πτωχοί (προφανώς διότι είναι χειρότεροι γονείς) δεν το κάνουν.
Χωρίς βεβαίως να αντιληφθεί ότι από εκείνες τις εποχές πολλά έχουν αλλάξει, όχι μόνο στις αξίες αλλά και στις διαφορετικές κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα, επηρεάζοντας όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους γονείς και τους δασκάλους.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Για να μην τα πολυλογούμε, οι απόψεις του Γιώργου Φλωρίδη πήγαιναν χθες φούστα-μπλούζα με την έξοχη τοποθέτηση της βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μονογυιού (γνωστής για τη βαθιά της μόρφωση), η οποία βρήκε τη λύση για τη νεανική εγκληματικότητα, για ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα, στο πατροπαράδοτο… κατηχητικό!
Δείτε το βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου