Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 14, 2024

Φρίκη στην Κέρκυρα: 27χρονη αποκάλυψε τους βιαστές της – Σοκ από τις περιγραφές της κτηνωδίας

Eξι άνδρες που τη βίαζαν συστηματικά, μέσα στο ίδιο της το σπίτι και με τις υποδείξεις της μητέρας της, κατονομάζει η 27χρονη σήμερα Σπυριδούλα από την Κέρκυρα, η οποία βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τη φρίκη που έζησε από τα 12 έως και τα 15 της χρόνια. Μετά την εμπεριστατωμένη έρευνα των Αρχών, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κέρκυρας με βούλευμά του αποφάσισε να παραπέμψει τη μητέρα της 27χρονης στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση και της μαστροπείας ανηλίκου νεότερου των 15 ετών.
 Η λεπτομερής περιγραφή της κτηνωδίας, έτσι όπως προκύπτει από την καταγγελία του ίδιου του θύματος, από τις ένορκες καταθέσεις που έδωσαν οι μάρτυρες, αλλά και από την απολογία της κατηγορούμενης μητέρας, προκαλεί σοκ. Η άτυχη κοπέλα καθ’ όλη τη διάρκεια της ανήλικης ζωής της ζούσε υπό το καθεστώς ανέχειας και πλήρους παραμέλησης από τους γονείς της. Όπως αποκαλύπτει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, το οποίο έχει στη διάθεσή της η Realnews, το κορίτσι εξαναγκάστηκε από τη μητέρα της να εγκαταλείψει το σχολείο, έχοντας φοιτήσει μόνο στο δημοτικό, και αντιμετώπιζε προβλήματα υστέρησης στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξή της. Δεν έλαβε την απαιτούμενη φροντίδα και στήριξη, όπως θα έπρεπε από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της, ενώ οι γονείς της αρνήθηκαν την όποια βοήθεια από αρμόδιες υπηρεσίες που τους προσφέρθηκε.

Ανατριχίλα

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Σπυριδούλα από πολύ νωρίς έπεσε θύμα εκμετάλλευσης από την ίδια της τη μητέρα, η οποία την εξέδιδε υποχρεώνοντάς την ακόμη και με τη χρήση βίας να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με αόριστο αριθμό ανδρών. Από αυτούς τους άνδρες, η 27χρονη σήμερα κοπέλα έχει κατονομάσει στις Αρχές συνολικά έξι, ενώ, όπως έχει καταθέσει, δεν είναι σε θέση να θυμηθεί τον ακριβή αριθμό των βιαστών της. Οι άνδρες αυτοί συνήθως επισκέπτονταν το σπίτι της οικογένειας και για κάθε συνεύρεση πλήρωναν από 50 μέχρι 100 ευρώ τη φορά, χρήματα τα οποία καρπωνόταν η μητέρα της.

Μάλιστα, όπως περιγράφεται στο βούλευμα, ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις της ανήλικης, που αντιδρούσε έντονα στην κακοποίησή της, η κατηγορούμενη παρακινούσε και έπειθε τους βιαστές «να προβούν σε σεξουαλικές συνευρέσεις με τη χρήση σωματικής βίας, π.χ. χειροδικίες, ή και με την περιαγωγή αυτής σε κατάσταση μέθης (με τη χρήση ούζου), ώστε να μπορούν να προβαίνουν ανενόχλητοι, όπως και το έκαναν, σε πράξεις βιασμού σε βάρος της».

Ο ιερέας

Η άκρως νοσηρή κατάσταση αποδεικνύεται τόσο από τις λεπτομερείς ένορκες καταθέσεις της Σπυριδούλας όσο και από την έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που συντάχθηκε στις 3/5/2011, όταν η 27χρονη σήμερα κοπέλα ήταν 14 ετών. Στην έκθεση γίνεται εκτεταμένη μνεία σε πληροφορίες που συλλέχθηκαν από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας. Ο ιερέας της τοπικής ενορίας αλλά και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού όπου διέμενε η οικογένεια έκαναν λόγο για συχνή και σε ανοίκειες ώρες προσέλευση ηλικιωμένων ατόμων. Οι ίδιοι είχαν μιλήσει και για την επίσκεψη της ανήλικης σε σπίτια ηλικιωμένων σε εντελώς ακατάλληλες ώρες για ένα μικρό παιδί. Παράλληλα, καταγράφονται η παραμέληση της ανήλικης σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα παρά τη συνεχή και συστηματική στήριξη της οικογένειας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και η απροθυμία και σταθερά επιθετική συμπεριφορά των γονιών απέναντι στους υπαλλήλους της κοινωνικής μέριμνας της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει στις Αρχές η Σπυριδούλα, αυτοί που την έσωσαν από τη φρίκη που βίωνε ήταν οι γείτονές της, οι οποίοι έκαναν καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Έτσι απομακρύνθηκε από τη μητέρα της στα 15 της χρόνια και οδηγήθηκε σε ίδρυμα.

Αρνείται τα πάντα

Από την πλευρά της, η κατηγορούμενη για μαστροπεία μητέρα δεν παραδέχθηκε ποτέ τους ισχυρισμούς της κόρης της και υποστηρίζει ότι είναι όλα ψέματα. Στις καταθέσεις της, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, έχει ισχυριστεί ότι οι άνδρες που παρατηρήθηκε να συχνάζουν στην οικία της ήταν φίλοι του συντρόφου της και πατέρα της Σπυριδούλας, ο οποίος ήταν βαριά άρρωστος και πέθανε τον Οκτώβριο του 2011. «Οι φίλοι του τον επισκέπτονταν για να του χορηγούν τη φαρμακευτική αγωγή, επειδή εκείνος αρνούταν να τη λάβει από εμένα και από τη Σπυριδούλα. Τα όσα ισχυρίζεται η κόρη μου είναι αντίδραση προς το πρόσωπό μου μετά τον θάνατο του πατέρα της», φέρεται να έχει καταθέσει.

Ωστόσο, τα όσα έχει κατά καιρούς ισχυριστεί η κατηγορούμενη, με τηλεγραφική συντομία και κατά τρόπον ώστε να συνιστούν περισσότερο υπεκφυγή παρά αντίκρουση των σοβαρών κατηγοριών, όπως σημειώνεται στο βούλευμα, δεν φαίνεται να έπεισαν τις δικαστικές Αρχές, που αποφάσισαν την παραπομπή της σε δίκη, η οποία θα διεξαχθεί στα τέλη Οκτωβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου