Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 14, 2024

ΗΠΑ: Ήρωας οδηγός λεωφορείου έσωσε 5χρονο κορίτσι στη Νέα Υόρκη – Το είχε «σκάσει» από το σχολείο για να πάει σε pet shop

Ένας οδηγός λεωφορείου της MTA στις ΗΠΑ, ο Λουίς Χιμένες, 60 ετών

, αναγνωρίστηκε ως ήρωας για την αντίδρασή του όταν είδε ένα 5χρονο κορίτσι να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Ο Χιμένες, κατά τη διάρκεια της πρωινής του βάρδιας στο λεωφορείο M116, παρατήρησε το μικρό κορίτσι να περπατάει χωρίς συνοδεία ενήλικα στο πεζοδρόμιο.


«Ο ενστικτώδης πατρικός μου ρόλος ενεργοποιήθηκε, γιατί αν δω ένα παιδί στον δρόμο που χρειάζεται βοήθεια, θα ήθελα κάποιος να βοηθήσει τα παιδιά μου ή τα εγγόνια μου», δήλωσε ο Χιμένες σε συνέντευξή του στο ABC 7 της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος είχε σκεφτεί να απουσιάσει εκείνη την ημέρα από τη δουλειά, καθώς αισθανόταν αδιάθετος, αλλά όταν εντόπισε το κοριτσάκι να κυκλοφορεί μόνο του, ήταν ευγνώμον που δεν το έκανε.

 Η γυναίκα μου ανησυχεί για μένα γιατί ξέρει ότι όταν βλέπω κάτι, είναι όπως λέμε στη MTA, “αν δεις κάτι, πες κάτι”. Αλλά εγώ δεν λέω, κάνω κάτι», πρόσθεσε.

Ο Χιμένες παρακολουθούσε το κορίτσι για περίπου ένα οικοδομικό τετράγωνο, πριν ζητήσει από έναν επιβάτη του λεωφορείου να καλέσει την αστυνομία. Βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του λεωφορείου, το οποίο εξασφάλισε το ABC, δείχνει τους ανήσυχους επιβάτες να κοιτάζουν έξω από το παράθυρο καθώς το κορίτσι περιπλανιέται στο πεζοδρόμιο.

Μετά από λίγο, ο Χιμένες στάθμευσε το λεωφορείο και, με τη βοήθεια των επιβατών, κατάφερε να πάρει το κορίτσι στο λεωφορείο ενώ περίμεναν να φτάσει η αστυνομία. Άλλο βίντεο έδειξε το κορίτσι να περπατά γρήγορα μόνη της στο πεζοδρόμιο, πριν την βοηθήσει ένας ενήλικας να ανέβει στο λεωφορείο.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι το κορίτσι είχε απομακρυνθεί από το σχολείο και είχε φτάσει δέκα τετράγωνα μακριά. Το σχολείο είχε δηλώσει την εξαφάνισή της. Όταν η αστυνομία έφτασε, κατάφεραν να επανασυνδέσουν το κορίτσι με την οικογένειά της.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το κορίτσι δεν είχε κάνει αντίστοιχο στο παρελθόν, όμως εκείνη την ημέρα πέθανε το κατοικίδιο ψάρι της και έφυγε από το σχολείο για να πάει σε ένα pet shop και να αποκτήσει ένα καινούργιο.

«Αν δεν το έχει πάρει, θα πρέπει να βοηθήσουμε να το αποκτήσει», σχολίασε ο Χιμένες.

«Οι εποχές είναι δύσκολες και καθημερινά συμβαίνουν πράγματα. Πρέπει κάθε μέρα να έρχόμαστε με θετική διάθεση και να προσπαθούμε να κάνουμε τη διαφορά, ακόμη κι αν γύρω μας επικρατεί αρνητικότητα», δήλωσε ο Χιμένες, επισημαίνοντας τη σημασία της κοινότητας και της αλληλοβοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου