Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 14, 2024

Βρέθηκαν τυχαία ανθρώπινα οστά κατά τη διάρκεια ανέγερσης σχολείου – Η ανατριχιαστική ιστορία τους

Ανθρώπινα οστά, ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών στο Σχολείο Μοντεσσόρι στη λεωφόρο Maryland, στη γειτονιά της ανατολικής πλευράς του Μιλγουόκι, Murray Hill.

Το δημοτικό σχολείο είναι χτισμένο στην περιοχή που άλλοτε βρισκόταν ο χώρος που ονομάζεται East Side Potter’s Field, ένας γνωστός και μη καταγεγραμμένος ταφικός χώρος, εξηγεί η Colleen Lies, αναπληρώτρια διευθύντρια στρατηγικής επικοινωνίας της Wisconsin Historical Society. Η Lies εξηγεί ότι, ο χώρος είναι ο πρώτος που ανήκε σε αγγειοπλάστη στο Ουισκόνσιν – ένα κοιμητήριο για τους φτωχούς, άγνωστους και άσημους – και χρησιμοποιήθηκε στα μέσα του 1800.

Η διαδικασία μετά την ανακάλυψη

Ο πρόεδρος της Milwaukee County Historical Society, Ben Barbera, αναφέρει ότι η αστυνομία του Μιλγουόκι, ειδοποίησε τον οργανισμό που διευθύνει, μετά την ανακάλυψη των ευρημάτων, στις 2 Οκτωβρίου. Ο Barbera παρέπεμψε τους αστυνομικούς στο γραφείο του ιατροδικαστή της πόλης.

 Σύμφωνα με αναφορά του ιατροδικαστή, ένας ερευνητής, κατέβηκε με μια σκάλα στον χώρο των ανασκαφών, σε βάθος περίπου 1 μέτρου, όπου πρόσεξε ότι προεξείχαν πολλά οστά από το χώμα και τους πλαϊνούς τοίχους. Τα οστά καθαρίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους και τελικά, ανακαλύφθηκε μεγάλος αριθμός.

Η Wisconsin Historical Society πληροφορήθηκε για τη διατάραξη του σημείου ταφής και πήρε τα οστά από τον χώρο.

Επιβεβαιώσαμε ότι σταμάτησε κάθε κατασκευαστική εργασία, προκειμένου να συντονιστούμε με κάθε εμπλεκόμενο μέλος», τονίζει η Colleen Lies.


«Το κέντρο διαχείρισης πολιτιστικών πόρων του Μιλγουόκι UW, έχει αναλάβει προς το παρόν τη φροντίδα των ευρημάτων, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιεί αρχαιολογικές εργασίες και αναλύσεις των ταφών που ήρθαν στο φως στη διάρκεια των κατασκευών». Από τότε, οι εργασίες ανέγερσης, συνεχίζονται.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται οστά στο σημείο

Σύμφωνα με άρθρο που είχε δημοσιευτεί το 1951 στο περιοδικό Milwaukee, o χώρος του αγγειοπλάστη, ήταν χώρος ταφής θυμάτων επιδημίας χολέρας που έπληξε την πόλη το 1849 – 1850, τα οποία υπολογίζονται στα 700, από τους συνολικά περίπου 20.000 κατοίκους. Στη διάρκεια κατασκευών για τη δημιουργία μιας νέας πτέρυγας στο σχολείο, το 1951, ανακαλύφθηκαν επίσης οστά και θραύσματα οστών από την εποχή της χολέρας, ορισμένα «ατάκτως» θαμμένα, μόλις 45.72 εκατοστά κάτω από το έδαφος, αναφέρει το άρθρο.


Το 2021, o ιστότοπος OnMilwaukee ανέφερε ότι ανακαλύφθηκαν τέσσερα οστά στη διάρκεια ανασκαφών για την επιδιόρθωση ζημιών από πλημμύρες στο υπόγειο του σχολείου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου