Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 03, 2024

Αναστάτωση στη διεθνή αγορά πετρελαίου έπειτα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Φόβοι για κατακόρυφη αύξηση σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης – ΒΙΝΤΕΟ

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή έχουν προκαλέσει αναστάτωση και στις αγορές που «βλέπουν» κατακόρυφη άνοδο της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

«Παρουσίασε αύξηση το πετρέλαιο»

Στα σενάρια για την τιμή του πετρελαίου αναφέρθηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικά Πετρέλαια» Γρηγόρης Στεργιούλης, μιλώντας στην ΕΡΤNews.


 Ο κ. Στεργούλης υπογράμμισε ότι το πετρέλαιο την Τετάρτη (2/10) παρουσίασε μια αύξηση και στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ πρόσθεσε: «Το ενδιαφέρον είναι ότι το Ιράν παράγει περίπου 3,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, από τα 100 τα οποία χρειάζεται η παγκόσμια οικονομία, το 4% περίπου – και οι κύριοι πελάτες του είναι η Κίνα και η Ινδία.


Από την άποψη αυτή δεν φαίνεται να δημιουργείται πρόβλημα προμήθειας πετρελαίου στις μεγάλες πετρελαιοκαταναλώτριες χώρες στον κόσμο και αυτό το βλέπουμε και στην τιμή. Σήμερα, δηλαδή το 0,3 με 0,4 σεντς δολαρίου που πήγαν παραπάνω, δεν δείχνουν ότι υπάρχει παγκόσμια ανησυχία στην προμήθεια αργού πετρελαίου.


(…) Φαίνεται πως και αποθέματα υπάρχουν αυτή τη στιγμή και τα μεσοπρόθεσμα συμβόλαια του Νοεμβρίου που κοιτάξαμε, καθώς και αυτά των αρχών Δεκεμβρίου, δεν δείχνουν παγκόσμια ανησυχία ως προς την προμήθεια και τις τιμές».


Δείτε σχετικό βίντεο


\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου