Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 03, 2024

Χασάν Νασράλα: Ο γιος και ο γαμπρός του σκοτώθηκαν έπειτα από ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό

Νεκροί είναι, μεταξύ άλλων, ο γιος και ο γαμπρός του Χασάν Νασράλα,

πρώην ηγέτη της Χεζμπολάχ, από την επίθεση που πραγματοποίησε το Ισραήλ στη Δαμασκό.


Το ισραηλινό χτύπημα, το οποίο σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (02.10.2024) στην πρωτεύουσα της Συρίας, προκάλεσε τον θάνατο τριών ατόμων. Μεταξύ αυτών ήταν ο γιος και ο γαμπρός του Χασάν Νασράλα, οι οποίοι συγκαταλέγονται στα θύματα του βομβαρδισμού. 

Ο στόχος της επίθεσης ήταν ένα κτίριο τριών ορόφων, που βρίσκεται στη συνοικία Μεζά της Δαμασκού, μια περιοχή όπου τα πλήγματα από το Ισραήλ είναι συχνά, λόγω της παρουσίας Ιρανών αξιωματούχων και στελεχών της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης, η επίθεση άφησε πίσω της τουλάχιστον τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι η ισραηλινή επίθεση είχε ως στόχο μια πολυκατοικία στην οποία διαμένουν υψηλόβαθμα στελέχη της Χεζμπολάχ και των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πρακτορείο Reuters είχε δημοσιεύσει πως ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, είχε προειδοποιήσει τον Χασάν Νασράλα να εγκαταλείψει τον Λίβανο, μόλις δέκα ημέρες πριν τη δολοφονία του. Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, ο Χαμενεΐ είχε στείλει απεσταλμένο στον Νασράλα μετά την επίθεση της Χεζμπολάχ στις 17 Σεπτεμβρίου, ζητώντας του να μεταβεί στην Τεχεράνη, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι το Ισραήλ σχεδίαζε τη δολοφονία του, έχοντας ανθρώπους εντός της οργάνωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου