Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 22, 2024

Λίβανος: Πλήγματα του Ισραήλ στην Τύρο – Άνοιξε τις πόρτες του στους δημοσιογράφους το νοσοκομείο Σαχέλ

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα περίπου δώδεκα σημεία διοίκησης της Χεζμπολάχ κοντά στην Τύρο στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με τον στρατό. Οι IDF λένε ότι ορισμένες από τις αίθουσες διοίκησης ανήκαν στην επίλεκτη δύναμη Radwan της Χεζμπολάχ.


Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χεζμπολάχ ότι τοποθετεί τα κέντρα διοίκησης και άλλες υποδομές της μέσα σε μη κατοικημένες περιοχές του Λιβάνου. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) λένε ότι έλαβαν μέτρα για τον μετριασμό της βλάβης των αμάχων στα πλήγματα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας και της εκ των προτέρων έκδοσης προειδοποιήσεων εκκένωσης.

 


Μεταξύ άλλων η ισραηλινή αεροπορία  έπληξε και στόχο κοντά στο αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι, στην Βηρυτό. Μετά το συγκεκριμένο πλήγμα πυκνός μαύρος καπνός τύλιξε την περιοχή.

 

Περίπου πέντε ρουκέτες εντοπίστηκαν να περνούν από τον Λίβανο προς το κεντρικό Ισραήλ σήμερα, όπως επιβεβαίωσαν οι IDF. Οι περισσότερες από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν- ωστόσο, οι IDF ανέφεραν ότι εντοπίστηκε μία πρόσκρουση σε ανοιχτή περιοχή

Λίγο μετά την επίθεση, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τις εκτοξεύσεις, λέγοντας ότι είχε στόχο μια μπαταρία Iron Dome κοντά στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ynet.

Το νοσοκομείο

Εντωμεταξύ, το λιβανέζικο νοσοκομείο Σαχέλ στα νότια προάστια της Βηρυτού ανοίγει τις πόρτες του στους δημοσιογράφους για μια απεριόριστη ξενάγηση μετά τον ισχυρισμό των IDF ότι κάτω από αυτό βρίσκεται ένα καταφύγιο μετρητών της Χεζμπολάχ.

Οι IDF είχαν διατάξει την εκκένωση του νοσοκομείου χθες το βράδυ μαζί με άλλες τοποθεσίες σε όλη τη Βηρυτό που κατέληξαν να χτυπηθούν κατά τη διάρκεια μιας σειράς αεροπορικών επιδρομών.

Δημοσιογράφοι που περιηγούνται στο Σαχέλ λένε ότι δεν βλέπουν κανένα στοιχείο για καταφύγιο μετρητών της Χεζμπολάχ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου