Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 16, 2024

Γιατί οι εξωγήινοι δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα με τη Γη – Η «μακάβρια» εξήγηση

Αν κάνετε ένα γκάλοπ και ρωτήσετε μερικούς ανθρώπους αν υπάρχουν

UFO, κάποιοι θα σου πουν ότι έχουν δει Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) στον ουρανό.


Άλλοι θα πουν ότι υπάρχει πληθώρα αποδείξεων για την αλληλεπίδραση εξωγήινων με τους ανθρώπους στην ιστορία της Γης, όπως οι πυραμίδες, οι αρχαίες ιστορίες του πολιτισμού των Σουμερίων και η Ατλαντίδα.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτές είναι απλά θεωρίες συνωμοσίας, αν και στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερο από το μισό του πληθυσμού της Βρετανίας πιστεύει ότι υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη.

Δεν είναι η πιο τρελή ιδέα άλλωστε, καθώς το σύμπαν είναι ένα τεράστιο μέρος, περίπου 93 δισεκατομμύρια έτη φωτός σε διάμετρο.


Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια κατοικήσιμοι πλανήτες μόνο στον Γαλαξία μας, οπότε δεν είναι και τόσο απίθανο να σκεφτεί κανείς ότι ορισμένοι από αυτούς θα μπορούσαν να φιλοξενούν κάποιο είδος ζωής.


Αλλά παρά τα στατιστικά αυτά, οι επιστήμονες δεν έχουν βρει ακόμη καμία απόδειξη εξωγήινης ζωής.

Το παράδοξο του Φέρμπι και οι 3 θεωρίες

Το Παράδοξο του Φέρμπι είναι τόσο μυστήριο, που έχει το δικό του όνομα. Ονομάστηκε έτσι από τον Ιταλό φυσικό που βοήθησε στην κατασκευή της ατομικής βόμβας.


Μία θεωρία υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι είναι το μοναδικό είδος ζωντανού οργανισμού που είναι αρκετά εξελιγμένο για να στέλνει και να δέχεται σήματα στο σύμπαν.


Μια άλλη θεωρία ισχυρίζεται το αντίθετο – ότι είμαστε τόσο μη ανεπτυγμένοι σε σύγκριση με τους εξωγήινους, που δεν ενδιαφέρονται καθόλου να επικοινωνήσουν μαζί μας.


Με απλά λόγια, μπορεί να βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο ζωολογικό κήπο του διαστήματος χωρίς να το γνωρίζουμε.


Ένας Αμερικανός επιστήμονας έχει μια ακόμη πιο τρομακτική θεωρία.


Ο καθηγητής αστρονομίας Δρ. Φρέντερικ Γουόλτερς πιστεύει ότι όλες οι εξωγήινες πολιτείες έχουν καταστραφεί από κάτι που ονομάζεται εκλάμψεις ακτινών γάμμα (GRBs).


Αν και πρόκειται για ένα όνομα που θα ταίριαζε σε ένα διαστημικό όπλο, οι GRBs δεν είναι κάποια τεχνολογία που θα βλέπαμε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.


Τι είναι οι εκλάμψεις ακτινών γάμμα

Στην πραγματικότητα, είναι εκρήξεις που απελευθερώνουν μεγάλων ποσότητες ενέργειας και συμβαίνουν όταν ο πυρήνας ενός γιγαντιαίου άστρου εξαντλεί το πυρηνικό καύσιμο που χρειάζεται για να επιβιώσει, προκαλώντας την κατάρρευση του άστρου κάτω από το ίδιο το βάρος του.


Λόγω των τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας που εμπλέκονται, η κατάρρευση εκλύει μια μαζική «σούπερ νόβα» από εξαιρετικά ραδιενεργά σωματίδια.


Σύμφωνα με τη NASA, είναι ο πιο ισχυρός τύπος έκρηξης στον γαλαξία, η φωτεινότητά της οποίας είναι εκατομμύρια δισεκατομμύρια φορές πιο φωτεινή από τον Ήλιο.


Μιλώντας στην εφημερίδα Daily Mail, ο Γουόλτερς είπε: «Είναι απλώς μία από τις πολλές πιθανές εξηγήσεις, κάπως μακάβρια, υποθέτω».


Αλλά αν ανησυχείς ότι είμαστε οι επόμενοι, ο Δρ. Γουόλτερ συνιστά να μην σε πιάνει πανικός λόγω της σπανιότητας αυτών των εκρήξεων.


Πρόσθεσε: «Εκτιμάται ότι υπάρχει μία έκρηξη ακτινών γάμμα περίπου κάθε 100 εκατομμύρια χρόνια, σε οποιονδήποτε γαλαξία.»


Επίσης, λόγω της ηλικίας του δικού μας γαλαξία, είναι απίθανο να συμβεί ποτέ εδώ, καθώς αυτές οι εκρήξεις τείνουν να επηρεάζουν μόνο νέους γαλαξίες με ασταθείς αστέρες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου