Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 23, 2024

Τουρκία: Βίντεο και φωτογραφίες με τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα – Εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας

Μια τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στην Τουρκία, λίγο μετά

τις 4 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις της Turkish Aircraft Industry Corporation (TUSAŞ) στην περιοχή Καχραμανκαζάν της Άγκυρας.


Δημοσιεύματα των Τουρκικών μέσων ενημέρωσης, όπως μεταδίδει η Hurriyet, ανέφεραν ότι μια ομάδα τρομοκρατών έφτασε στην είσοδο του συγκροτήματος, μέσα σε ένα ταξί, κατά τη διάρκεια της αλλαγής βάρδιας του προσωπικού ασφαλείας.

Μετά την επίθεση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύθηκε υλικό που δείχνει έναν εκ των δραστών, καθώς και τη στιγμή της εμπλοκής και της εξουδετέρωσής τους από τις δυνάμεις ασφαλείας

.

Φωτογραφίες του δράστη

 Hep beraber sormak durumundayız:

Στιγμές από την εξουδετέρωσή τους

Οι πρώτες αντιδράσεις των Τούρκων αξιοματούχων

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά, «μια τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά των εγκαταστάσεων της TUSAŞ στο Καχραμανκαζάν της Άγκυρας. Δυστυχώς, έχουμε θύματα και τραυματίες από την επίθεση».


Ο δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς δήλωσε: «Είμαι βαθύτατα θλιμμένος από τη σύγκρουση και την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της TUSAŞ στην Άγκυρα. Εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρες μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Καταδικάζουμε την τρομοκρατία. Τα συλλυπητήριά μου».

«Καταδικάζω την τρομοκρατική επίθεση με στόχο την πανεπιστημιούπολη TUSAŞ. Η τρομοκρατική επίθεση είχε στόχο τις επιτυχίες της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ.

Ο πρόεδρος του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου RTÜK, Εμπομπεκίρ Σαχίν,δήλωσε: «Μετά την τρομοκρατική επίθεση με στόχο τις εγκαταστάσεις της TUSAŞ στο Καχραμανκαζάν, το δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση των εκπομπών».


Η συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με τον Σαχίν, είναι μια προσπάθεια να μετριαστούν οι «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και εικόνες, ιδίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» για την τρομοκρατική επίθεση. Παράλληλα, χαρακτήρισε την TUSAŞ «καμάρι» της Τουρκίας, «όπου αναπτύσσονται τα εγχώρια και εθνικά αμυντικά μας προϊόντα».

Βίντεο από τις εκρήξεις και τους πυροβολισμούς

Έπειτα από τις εκρήξεις και τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν στις εγκαταστάσεις της TAI, αναφέρθηκε πως η σύγκρουση εντός του χώρου συνεχίστηκε για αρκετό διάστημα, με ορισμένες αναφορές να μιλούν για ύπαρξη ομήρων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και οι ιατρικές ομάδες έσπευσαν αμέσως στο σημείο.

Τι είναι η TUSAŞ

Η TUSAŞ είναι μια από τις σημαντικότερες αμυντικές και αεροναυπηγικές εταιρείες της Τουρκίας, σχολιάζει το Reuters, υπεύθυνη για την παραγωγή του KAAN, του πρώτου εθνικού μαχητικού αεροσκάφους της χώρας.

Η εταιρεία, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, παράγει εξαρτήματα για το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το Airbus A380, και το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος Airbus A400M.

Η επίθεση σε έναν τόσο σημαντικό πυλώνα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας προκαλεί έντονη ανησυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου