Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 16, 2024

Το πράγμα έδειχνε από πριν……

 

Και μέσα σε πέντε μέρες , ό, τι έγραψα , τότε, ήρθαν κουτί στα γεγονότα!!!
Όχι, όχι .
Δεν διεκδικώ τίποτε δάφνες , αφου το πράγμα για εκεί πήγαινε , αλλά, να,
να σου βγαίνει γκανιάν το γραφτό ε, είναι μιά ικανοποίηση όπως και να το κάνουμε..
Το χθεσινό 60/40, δεν πρέπει να αφήσει στον κ. Δούκα ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο αρχηγικών βλέψεων , για μια τετραετία τουλάχιστον…
Είναι όμως ευκαιρία για, Χρόνο περισυλλογής και κριτικής για το βεβιασμένο της προσπάθειας για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, αφ´ενός και δουλειάς πολλής στην πόλη της οποίας οι τύχες του ανατέθηκαν..
Το γράψαμε και πριν πέντε μέρες…
Είναι πολύ νέος κι αυτό είναι από μόνο του ισχυρό ατού!!!
Σε τέσσερα χρόνια, θα είναι μόλις 48!!!
Με τις αποθήκες των εμπειριών της δημόσιας θητείας σε μια σημαντική πληρότητα!!!
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, κ. Δήμαρχε και το εμπειρικό παλμαρέ αρκούντως πλούσιο.
Τότε και μόνο θα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ικανός για το παραπάνω..
Μην ξεχνάει ο δήμαρχος πως αν δεν είχε κινηθεί γη και ουρανός εκ μέρους του Σύριζα, η πλατεία Κοτζιά θα ήταν , γιαυτόν ,μόνο πέρασμα οπως και των άλλων χιλιάδων καθημερινά..…
Από την άλλη μεριά, το 60% ΚΑΘΟΛΟΥ δεν αποτελεί εγγύηση για τον κ. Ανδρουλάκη..
Του λύνει ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ τα χέρια, πλην , τίποτα δεν διασφαλίζει το μέλλον του κι οπωσδήποτε του βαραίνει τις πλάτες , ίσως και πάνω από τις δυνάμεις του…
Και οι υπόλοιποι μονομάχοι της πρώτης αναμέτρησης έδειξαν καταφανώς ότι
ήδη δημιουργήθηκαν σαφέστατοι χώροι επιρροών μέσα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ πλήν των δύο τέλευταίων επίδοξων …
Και ο πολιτικός χάρτης…
Καθόλου εύκολος και για κανέναν , περιλαμβανομένου και του Μητσοτάκη και για τους ιδιαίτερους λόγους..
Ολα σε κινούμενη άμμο…..
Σε μια άμμο που απειλεί να καταπιεί όλο το πολιτικό σύστημα ..
Οι κυβερνητικές φανφάρες σε πλήρη ( και απαίσια) «αρμονία»με τον εν γένει φιλοκυβερνητικό τύπο για το success του κυβερνητικού έργου.
Το ΠΑΣΟΚ στην καινούργια ενδυμασία του, ο Σύριζα….
«Βάλτε, τώρα , που γυρίζει» στην τροχιά του γύρου του θανάτου , η Ελληνική λύση μεταξύ ιερων χειρογράφων , αλοιφών για τα εγκζέματα και πολιτικής αποσκοπούσης και σε …..μελλοντικό κυβερνητισμό ( Ααααν…και νάχουμε να λέμε…..) και οι υπόλοιποι που παίζουν την πολιτική τους στα ζάρια της σημερινής πραγματικότητας..
Ας κάτσει ο Δήμαρχος να ξαποστάσει από την εξουθενωτική – ακόμα και για την ηλικία του – προσπάθεια, να ελέγξει τα του Δήμου που, όπως και νάχει, τα έχει αφήσει στην άκρη .
Να κάνει τον απολογισμό του και σε ποιό σημείο και βαθμό άγγιξε , όλη η περιπέτεια , και την δημαρχιακή του ιδιότητα, να πάρει βαθιές ανάσες ….
Και προπάντων να το βάλει καλά στο μυαλό του ότι – όπως έχουν εξελιχθει τα πράγματα- μόνο από τον εαυτό του μπορεί να περιμένει βοήθειες και λύσεις και η πραγματική προσέγγιση των συσχετισμών μέσα στο κόμμα αρχίζει και τελειώνει με τις δικές του συμπεριφορές και οπτικές…
Ζαχαριάδηδες, αριστεροί του Σύριζα , αριστεροί των άλλων αποχρώσεων έδωσαν ό,τι έδωσαν και τώρα, δήμαρχος από ενός έτους οφείλει να ορθώσει τα δικά του χαρακτηριστικά που θα του αποφέρουν στο μέλλον αγλαούς καρπούς πολιτικής αξιωσύνης..
Αυτά για τον Δήμαρχο που θέλησε μέσα σε ένα χρόνο να πετύχει διπλή υπόσταση…
Και να ….βολέψει τα δύο καρπούζια στη μία μασχάλη!!!
Τον βλέπουμε – πάντως- με πολλή συμπάθεια- γιατί όχι , άλλωστε- προσδοκώντας τα καλύτερα από τον ήδη πετυχημένο επιστήμονα !!!!

Θ.Κ
14/10/24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου