Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 19, 2024

Ερντογάν: Πρέπει να σταματήσουν όλες οι γενοκτονίες του Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο

Έκκληση στην διεθνή κοινότητα να τερματίσει τις ισραηλινές γενοκτονίες, όπως τις χαρακτήρισε, στην Γάζα και τον Λίβανο απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στην Κωνσταντινούπολη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την διεθνή κοινότητα να πιέσει το Ισραήλ να σταματήσει τις γενοκτονίες σε Γάζα και Λίβανο.

Παράλληλα είπε ότι συζήτησε με τον Γερμανό καγκελάριο τον «γενοκτόνο πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Γάζας και όλες τις επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου. Η τραγική ανθρωπιστική κατάσταση στην οποία ζει η περιοχή ήταν επίσης ένα από τα θέματα».

Η Τουρκία έχει προτρέψει σε άμεση κατάπαυση του πυρός και σε είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Εμείς, ως διεθνής κοινότητα, πρέπει να ασκήσουμε πίεση στο Ισραήλ ώστε να σταματήσουν όλες οι γενοκτονίες στη Γάζα και στο Λίβανο. Όσο συνεχίζονται αυτές οι γενοκτονίες, η περιοχή μας δεν μπορεί να επιτύχει ειρήνη και σταθερότητα», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.


Και πρόσθεσε: «Πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Όλοι όσοι έχουν συνείδηση πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να βάλουν τέλος σε αυτή την ισραηλινή προσέγγιση και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτό το δρόμο».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου