Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 06, 2024

Το Ισραήλ ετοιμάζει απάντηση στο Ιράν: «Είναι υποχρέωσή μας» λέει ο Νετανιάχου – Εκρήξεις στη Βηρυτό – ΒΙΝΤΕΟ

Θέμα χρόνου, ίσως και ωρών, φαίνεται ότι είναι η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, με ισραηλινά και αμερικανικά μέσα, επικαλούμενα Ισραηλινούς αξιωματούχους, να κάνουν λόγο για «σκληρή απάντηση» στη μαζική πυραυλική επίθεση από την Τεχεράνη. Την ίδια ώρα, αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στη νότια Βηρυτό μετά από κλήσεις του ισραηλινού στρατού για εκκένωση συγκεκριμένων κτιρίων.

 Το Ισραήλ θα απαντήσει στο Ιράν για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι δύο αεροπορικές βάσεις που επλήγησαν στην επίθεση παρέμειναν πλήρως λειτουργικές και κανένα αεροσκάφος δεν υπέστη ζημιές.


“Το πώς θα απαντήσουμε σε αυτή την επαίσχυντη επίθεση θα εξαρτηθεί από τον τρόπο, την τοποθεσία και τον χρόνο που θα αποφασίσουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας“, δήλωσε ο Χαγκάρι κατά την ενημέρωση του Τύπου.

Ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε επίσης ότι ο στρατός έχει σκοτώσει 440 μαχητές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης που εξαπέλυσε τη Δευτέρα κατά του ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο Λίβανο, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τους βομβαρδισμούς τους.


Εξάλλου, ένα ισραηλινό χτύπημα σε καταυλισμό προσφύγων στο βόρειο Λίβανο σκότωσε τον αξιωματούχο της Χαμάς, Σαΐντ Ατάλα Αλί και την οικογένειά του, ανακοίνωσε το Σάββατο η μαχητική οργάνωση. Η Χαμάς αργότερα είπε ότι ένα άλλο μέλος της στρατιωτικής πτέρυγας σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου.


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε νέο του διάγγελμα τόνισε ότι έχει υποχρέωση να απαντήσει στο Ιράν και θα το κάνει. «Το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον μας. Εκτόξευσαν εκατοντάδες πυραύλους εναντίον μας σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση, ούτε το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμύνεται και να απαντά σε τέτοιες επιθέσεις – και έτσι θα κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ διεξάγει πόλεμο σε πολλά μέτωπα ενάντια σε ομάδες που υποστηρίζονται από το μεγάλο εχθρό του Ιράν. “Επιβάλλει το Ιράν εμπάργκο όπλων στη Χεζμπολάχ, στους Χούθι, στη Χαμάς και στους άλλους αντιπροσώπους της; Φυσικά όχι“, είπε. Και οι τρεις ομάδες υποστηρίζονται από την Τεχεράνη και αποτελούν μέρος του «άξονα αντίστασης» της κατά του Ισραήλ. “Αυτός ο άξονας του τρόμου είναι ενωμένος. Αλλά οι χώρες που υποτίθεται ότι αντιτίθενται σε αυτόν τον τρομοκρατικό άξονα ζητούν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ. Τι ντροπή!”


Ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ θα κερδίσει ακόμη και χωρίς την υποστήριξή τους. “Αλλά η ντροπή τους θα συνεχιστεί πολύ μετά τη νίκη του πολέμου“, είπε. “Να είστε σίγουροι, το Ισραήλ θα πολεμήσει μέχρι να κερδηθεί η μάχη – για χάρη μας και για χάρη της ειρήνης και της ασφάλειας στον κόσμο“.


Ο Νετανιάχου δήλωσε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός πέτυχε να καταστρέψει μεγάλο μέρος του οπλοστασίου της Χεζμπολάχ και άλλαξε την πορεία του πολέμου ενάντια στην υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα. «Καταστρέψαμε ένα μεγάλο μέρος της σειράς πυραύλων και ρουκετών που κατασκεύασε η Χεζμπολάχ με τα χρόνια», είπε ο Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμα, προσθέτοντας: «Αλλάξαμε την πορεία του πολέμου και την ισορροπία του πολέμου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου