Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 19, 2024

Μακαρονόπιτα με σπανάκι και τυριά

 

Υλικά

500 γρ. φύλλο κρούστας

500 γρ. σπανάκι

300 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο

1 μέτριο κρεμμύδι

1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

300 γρ. φέτα τριμμένη

200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

100 γρ. γκούντα τριμμένη

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ

5 χτυπημένα αυγά και 1 επιπλέον για το άλειμμα

150 γρ. βούτυρο

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε και το ζεματίζετε σε αλατισμένο νερό για 2’-3’. Κατόπιν το στραγγίζετε και το χοντροκόβετε.

Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και κατόπιν το σπανάκι. Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε το μίγμα με το μαϊντανό, τα ζυμαρικά και τα τυριά. Τέλος, ρίχνετε το γάλα και τα 5 αυγά.

Στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας σε μεγάλο στρογγυλό ταψί αλείφοντας το καθένα με βούτυρο και αδειάζετε μέσα το μίγμα με τα ζυμαρικά και το σπανάκι. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας και αυτά με βούτυρο. Από πάνω περιχύνετε με το τελευταίο αυγό, χτυπημένο με λίγο νερό ή γάλα. Ψήνετε την πίτα στους 200 °C μέχρι να ροδίσει για 45'-50'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου