Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 12, 2024

Αθώοι αυτοδιοικητικοί για τον θάνατο πολίτη -Τον είχε πλακώσει πόρτα γηπέδου


 Την αθώωση των τριών κατηγορουμένων για τον τραγικό θάνατο του Δημήτρη Σκαρμούτσου που πριν από έξι χρόνια είχε καταπλακωθεί από τη σιδερένια καγκελόπορτα του Γηπέδου στις Παπαδάτες Μακρυνείας του Δήμου Αγρινίου, αποφάσισε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας όπου εκδικάστηκε η σοβαρή υπόθεση.



Για το θάνατο του 58χρονου, πατέρα τεσσάρων παιδιών, που ήταν φροντιστή του Γηπέδου όπου στις 13 Ιανουαρίου 2018 θα διεξαγόταν ποδοσφαιρικός αγώνας στις Παπαδάτες, είχαν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια τρία άτομα, ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Τούρκας, ο τότε Πρόεδρος του ομάδας της Μακρυνείας Δημήτρης Μαλαβέτας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού εκείνης της περιόδου, Δικηγόρος Νίκος Γκρίζης.


Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες Πέμπτη, μετά από έξι χρόνια, στο Εφετείο, με καταθέσεις μαρτύρων και απολογήθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι. Η πλευρά της οικογένειας του 57χρονου υποστήριξε πως υπάρχουν ευθύνες των αρμοδίων της αυτοδιοίκησης. Μετά από μια πολύωρη Συνεδρίαση που διήρκησε μέχρι τις 7 το απόγευμα, ο Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση και των τριών κατηγορουμένων.


Σήμερα ανακοινώθηκε η αθωωτική απόφαση.


Υπενθυμίζεται ότι ο 58χρονος, κάτοικος της περιοχής, βρίσκονταν στο Γήπεδο για τις καθιερωμένες προετοιμασίες στο γήπεδο πριν τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα, μεταξύ Γαβαλούς και Δόξας Αιτωλικού, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, καταπλακώθηκε από τη σιδερένια καγκελόπορτα στην είσοδο του γηπέδου, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου