Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 05, 2024

ΘΡΙΛΕΡ με την τύχη του διαδόχου του Νασράλα!

 

Η αυξανόμενη εκτίμηση του ισραηλινού «κατεστημένου ασφαλείας», όπως αποκαλεί τις μυστικές υπηρεσίες ο ιστότοπος Times of Israel, είναι πως ο Χασέμ Σαφιεντίν, ο φερόμενος ως πιθανός διάδοχος του δολοφονημένου Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε σε πλήγμα των IDF στις αεροπορικές επιδρομές της Πέμπτης ή της Παρασκευής.Η δολοφονία Νασράλα σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε προάστιο της Βηρυτού έθεσε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον άνθρωπο που θεωρείται ευρέως διάδοχός του, και ο οποίος θεωρείται πως επέζησε των επιθέσεων που σκότωσαν τον Νασράλα.
Ποιός είναι ο Σαφιεντίν
Ως επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου, ο Σαφιεντίν επιβλέπει τις πολιτικές υποθέσεις της Χεζμπολάχ.
Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Τζιχάντ, το οποίο διαχειρίζεται τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της ομάδας.
Είναι ξάδελφος του Νασράλα, και όπως κι εκείνος, είναι κληρικός που φοράει το μαύρο τουρμπάνι το οποίο δηλώνει την καταγωγή από τον Προφήτη Μωάμεθ του Ισλάμ.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ τον χαρακτήρισε τρομοκράτη το 2017, και τον Ιούνιο απείλησε με μεγάλη κλιμάκωση κατά του Ισραήλ μετά τη δολοφονία ενός άλλου διοικητή της Χεζμπολάχ. «Ας ετοιμαστεί (ο εχθρός) να κλάψει και να θρηνεί», είπε στην κηδεία.
Σε μια πρόσφατη εκδήλωση στην Νταχίγιε, το προπύργιο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, δήλωσε: «Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας», σε μια επίδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους μαχητές. Επιπλέον, δήλωσε πως «κανείς, βάσει οποιουδήποτε διεθνούς δικαίου, δεν έχει το δικαίωμα να αντιταχθεί στο έθνος του Λιβάνου και στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και να ρωτήσει γιατί υποστηρίζουν τη Γάζα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου