Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 05, 2024

Μίμης Πλέσσας: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη – «Καλό ταξίδι μεγάλε μας μαέστρο»

Συγκίνηση προκαλούν οι αναρτήσεις που κάνουν πρόσωπα του καλλιτεχνικού κόσμου στα social media από τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/10) για τον Μίμη Πλέσσα, που έφυγε από τη ζωή λίγο πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.
 Τραγουδιστές, ηθοποιοί και πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της μουσικής αποχαιρετούν δημόσια τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη και παράλληλα τον ευχαριστούν για την τεράστια παρακαταθήκη, που αφήνει πίσω του.

Το συγκινητικό «αντίο» από σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο

Φωτεινή Βελεσιώτου

«Πάντα το ερμηνεύω με όλη μου την ψυχή μαέστρο μας. Το αποτύπωμά  σου ανεκτίμητης αξίας… Σ’ ευχαριστούμε για όλα τα δώρα», έγραψε η Φωτεινή Βελεσιώτου στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Μιχάλης Χατζηγιάννης

«Μίμης Πλέσσας…

Ένας κορυφαίος συνθέτης, που με τη μουσική του κατάφερε να ομορφύνει τη ζωή μας και να συντροφεύει για πάντα γενιές και γενιές.

Ένας μεγάλος δημιουργός, που «σφράγισε» το ελληνικό πεντάγραμμο κι αφήνει πίσω του μια παρακαταθήκη ανεκτίμητη.

Ένας σπουδαίος άνθρωπος, που ξεχώρισε για την ευγένεια, τη ζεστασιά και τη γλυκύτητά του.

Καλό ταξίδι μεγάλε μας μαέστρο…», έγραψε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Στέφανος Κορκολής

«Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου θείε. Καλό σου ταξίδι τεράστιε ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ!!», έγραψε ο Στέφανος Κορκολής στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Άντζελα Γκερέκου

«Πριν λίγες ώρες… «σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες»…για τον Μίμη μας…
Τον φίλος μας, την οικογένεια μας…τον σπουδαίο συνθέτη μας Μίμη Πλέσσα!

Οι σχέσεις αγάπης και πραγματικής φιλίας με τον Τόλη μας… πέρα από τα μαγικά τραγούδια σας… έγιναν πολύτιμοι δεσμοί με τις οικογένειες μας.

Πέρα από τα μουσικά σου σπάνια δώρα που έδωσες σε όλους απλόχερα θα θυμάμαι πάντα την απαράμιλλη ευγένεια σου το ήθος την γλυκύτητα σου… Σπάνια χαρίσματα.

Η σκέψη μας δίπλα στην λατρεμένη σου Λουκίλα και στην κόρη σου αυτές τις δύσκολες ώρες του αποχωρισμού. Τίποτα όμως δεν τελειώνει εδώ.. Το ταξίδι συνεχίζεται… Καλό και Ευλογημένο ταξίδι στο φως αγαπημένε μας Μιμή!!!», έγραψε η Άντζελα Γκερέκου στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Ηλίας Βρεττός

«Αντίο στον τεράστιο ΔΑΣΚΑΛΟ όλων μας ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ!
Θα έχω αυτή τη βραδιά που περάσαμε μαζί, φυλαχτό στην καρδιά μου για πάντα…
Καλό ταξίδι στο ΦΩΣ!
Δε θα ξεχαστείς ΠΟΤΕ!!!», έγραψε ο Ηλίας Βρεττός στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Μάκης Δελαπόρτας

«Σήμερα αποχαιρετώ κι εγώ έναν σπουδαίο άνθρωπο…. που είχα την τιμή να τον ζήσω και να τον βιογραφήσω… Ο Μίδας της ελληνικής μουσικής που ότι έγραφε γινόταν χρυσό… Καλό ταξίδι αγαπημένε μας…», έγραψε ο Μάκης Δελαπόρτας στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Μελίνα Ασλανίδου

«“Αντίο μεγάλε δάσκαλε,, αντίο αιώνιε καλλιτέχνη που μας χάρισες αμέτρητες συγκινήσεις με τη μουσική σου. Ο Μίμης Πλέσσας ήταν ένα φως στον πολιτισμό μας, και το έργο του θα συνεχίσει να μας εμπνέει. Οι νότες του θα αντηχούν για πάντα στις καρδιές μας. Καλό σου ταξίδι, Μίμη, θα βρεις τους φίλους σου, σ’ ευχαριστώ προσωπικά για την μοναδική καλοσύνη, που με αγκάλιασες και την Ευγένεια ψυχής… Σ’ ευχαριστούμε για όλα… @mimisplessas.official», έγραψε η Μελίνα Ασλανίδου στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Ελευθερία Αρβανιτάκη

«Αποχαιρετούμε με σεβασμό τον Μίμη Πλέσσα με ένα ευχαριστώ για τα τραγούδια που μας άφησε και τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Εδώ ένα από τα τραγούδια που είχα την τύχη να ηχογραφήσω στις παραστάσεις στον Απόλλωνα, το οποίο μοιράζομαι σήμερα για να πω κι εγώ αντίο στον αγαπημένο συνθέτη», έγραψε η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε Instagram story.

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Μίμης Πλέσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου