Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 10, 2024

Τζορτζ Μπάλντοκ: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του ποδοσφαιριστή – Τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική

 

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ, όπως προκύπτει από τα πρώτα συμπεράσματα του ιατροδικαστή που εξέτασε την σορό του ποδοσφαιριστή, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός χθες το βράδυ στην πισίνα του σπιτιού του, στη Γλυφάδα.

«Πνιγμός εντός ύδατος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι κατά την αυτοψία, ο ιατροδικαστής είχε διαπιστώσει ότι είχαν σχηματιστεί φυσαλίδες, στοιχείο που παραπέμπει σε πνιγμό.

Οι ιστολογικές εξετάσεις αναμένεται να δείξουν εάν ο ποδοσφαιριστής είχε υποστεί πνευμονική εμβολή ή καρδιακό επεισόδιο, πριν τον πνιγμό του. Οι τοξικολογικές εξετάσεις, από την άλλη πλευρά, θα δείξουν εάν ο Μπάλντοκ είχε καταναλώσει αλκοόλ και πόση ποσότητα, την επίμαχη ημέρα, πριν πέσει στην πισίνα.

Εντοπίστηκε dna του ποδοσφαιριστή στο μπουκάλι της βότκας που βρέθηκε στο σημείο και οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος έπινε κατευθείαν από το μπουκάλι. Παρά τα δύο ποτήρια, που επίσης βρέθηκαν στο σημείο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ήταν μόνος του στο σπίτι. Εξάλλου, ούτε από τις κάμερες ασφαλείας προκύπτει παρουσία άλλου ατόμου εντός της οικίας του Μπάλντοκ, χθες.

Επιπλέον, από τα έως τώρα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ποδοσφαιριστής δεν φαίνεται να είχε επικοινωνήσει με κάποιο άλλο άτομο, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Επί πέντε ώρες νεκρός στην πισίνα
Η πισίνα όπου εντοπίστηκε νεκρός ο Τζορτζ Μπάλντοκ δεν είναι κοινόχρηστη, αλλά ανήκει στην οικία του. Στις εικόνες από drone που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, διακρίνονται τα ίχνη που άφησε η Σήμανση στην άκρη της πισίνας, πιθανόν σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν κάποια αποτυπώματα. Διακρίνεται, επίσης, το μισογεμάτο μπουκάλι της βότκας, που υπήρχε στο σημείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν τουλάχιστον επί πέντε ώρες νεκρός μέσα στην πισίνα. Ο 31χρονος διεθνής έμενε μόνος στο σπίτι του στην Γλυφάδα καθώς η οικογένειά του διαμένει μόνιμα στην Αγγλία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τετάρτη είχε τα γενέθλια το παιδί του και η σύζυγός του τον έψαχνε στο τηλέφωνο όλο το απόγευμα. Ανησύχησε και επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ζητώντας του να πάει εκεί για να δει τι συμβαίνει. Πράγματι, ο σπιτονοικοκύρης μετέβη στο σημείο και βρήκε τον Τζορτζ Μπάλντοκ χωρίς τις αισθήσεις του και φορώντας το μαγιό του, στον πάτο της πισίνας.

Περίπου στις 22:30, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, που έσπευσε στην οικία του παίκτη του Παναθηναϊκού λίγα λεπτά αργότερα και διαπίστωσε τον θάνατό του Μπάλντοκ, ο οποίος ανασύρθηκε από την πισίνα. Το σπίτι σφραγίστηκε έπειτα από εντολή του Εισαγγελέα.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. παίρνουν καταθέσεις από γείτονες και ερευνούν εξονυχιστικά τον χώρο για να συλλέξουν στοιχεία που μπορούν να φανούν χρήσιμα στην υπόθεση. Σημειώνεται πάντως πως το σπίτι δεν βρέθηκε παραβιασμένο ή αναστατωμένο και το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου