Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 18, 2024

«Μάρτυρας» για το Ιράν ο Σινουάρ – Βαθιά ανησυχία εκφράζει το Κρεμλίνο

Για το Ιράν ο δολοφονημένος ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ είναι «μάρτυρας» και θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όσους πολεμούν το Ισραήλ στην Μέση Ανατολή.

«Ο Γιαχία Σινουάρ δεν φοβήθηκε τον θάνατο, αλλά αναζήτησε το μαρτύριο στη Γάζα. Πολέμησε γενναία μέχρι τέλους στο πεδίο της μάχης. Η μοίρα του – που απεικονίζεται όμορφα στην τελευταία του εικόνα – δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα αλλά πηγή έμπνευσης για τους μαχητές της αντίστασης σε όλη την περιοχή, Παλαιστίνιους και μη» έγραψε στο Χ ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αράγκτσι.
 Και συνέχισε: «Εμείς, και αμέτρητοι άλλοι σε όλο τον κόσμο, χαιρετίζουμε τον ανιδιοτελή αγώνα του για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού. Οι μάρτυρες ζουν για πάντα και ο αγώνας για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από την κατοχή είναι πιο ζωντανός από ποτέ». Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν συνόδευσε την ανάρτηση του με μία φωτογραφία του νεκρού Σινουάρ.


Η ήπια παρέμβαση του Κρεμλίνου

Μέχρι σήμερα η Μόσχα έχει αποφύγει να πάρει θέση και τοποθετείται δημόσια σπάνια για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή. Μετά τον θάνατο του Σινουάρ, όμως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει «βαθιές ανησυχίες» για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς.


Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την αντίδραση του Κρεμλίνου στην είδηση του θανάτου του Σινουάρ, ο Πεσκόφ είπε ότι η κύρια ανησυχία είναι «οι συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό που βλέπουμε».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προτίμησε να μην εξηγήσει περαιτέρω την δήλωση του και απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στον Σινουάρ. Προτίμησε να περιοριστεί στην ανθρωπιστική κατάσταση στην Γάζα. «Η ανθρωπιστική καταστροφή που παρατηρείται τόσο στη Γάζα όσο και στον Λίβανο αποτελεί αντικείμενο σοβαρής ανησυχίας», τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου