Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 10, 2024

Τυφώνας Milton: Κάτοικος της Φλόριντα αρνείται να εγκαταλείψει τη βάρκα-σπίτι του – Βλέπει τον εαυτό του ως σύγχρονο «Νώε»

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα, γνωστός με το ψευδώνυμο «Λοχαγός Νταν» (Lieutenant Dan), έχει τραβήξει την προσοχή των ΜΜΕ στις ΗΠΑ και των τοπικών Αρχών, καθώς αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει το σκάφος του παρά τις εντολές εκκένωσης ενόψει του επερχόμενου τυφώνα Milton.

Ο Τζόζεφ Μαλινόφσκι έχει αποφασίσει να μείνει στη βάρκα του, ακόμα κι όταν ολόκληρη η πολιτεία της Φλόριντα προετοιμάζεται για το χτύπημα του τυφώνα κατηγορίας 4.

Ο τυφώνας Milton αναμένεται να πλήξει τη δυτική ακτή της Φλόριντα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν τους κατοίκους ότι πρέπει να εκκενώσουν τις περιοχές που βρίσκονται στην πορεία του τυφώνα. Παρά τις επανειλημμένες παραινέσεις από τις Αρχές, τις προσπάθειες των τοπικών μέσων και την πίεση από τα social media, ο «Λοχαγός Νταν» παραμένει αμετακίνητος στη θέση του, έχοντας πείσει τον εαυτό του ότι η βάρκα του είναι το πιο ασφαλές μέρος για να αντιμετωπίσει τον τυφώνα.

 Μιλώντας από τη βάρκα του στο λιμάνι της Τάμπα, με τους ισχυρούς ανέμους ήδη να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ο Μαλινόφσκι δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το ασφαλέστερο μέρος σε έναν κατακλυσμό είναι μια βάρκα. Το μάθαμε αυτό από τον Νώε. Όλοι όσοι έμειναν στη στεριά πνίγηκαν. Ο Νώε και τα ζώα επέζησαν».


Ο Μαλινόφσκι σε ηλικία 16 ετών, έχασε το πόδι του σε τροχαίο δυστύχημα όταν, όπως λέει, πήρε το βλέμμα του από το δρόμο για μόλις «ένα δευτερόλεπτο». Παρά τις δυσκολίες, έχει βρει έναν τρόπο να συνεχίσει τη ζωή του, ζώντας στη θάλασσα και αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση με αισιοδοξία και θάρρος.

«Δεν με τρομάζει αυτό. Η ζωή μου είναι πολύ πιο σκληρή από αυτό που συμβαίνει τώρα. Δεν είναι καν μικρή ενόχληση» είπε, προσθέτοντας ότι ενώ οι υπόλοιποι θα βραχούν, αυτός θα είναι ασφαλής στη βάρκα του που επιπλέει.



Οι αρχές της πόλης Τάμπα, συμπεριλαμβανομένης της δημάρχου Τζέιν Κάστορ, έχουν κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να πείσουν τον Μαλινόφσκι να εγκαταλείψει το σκάφος του και να αναζητήσει καταφύγιο στη στεριά. Η αστυνομία της Τάμπα έχει εμφανιστεί πολλές φορές στο λιμάνι, προσπαθώντας να τον πείσει να φύγει πριν είναι αργά. Ένας από τους αστυνομικούς, που πιστεύεται ότι είναι ο αρχηγός της αστυνομίας, καταγράφηκε να παρακαλάει τον Μαλινόφσκι να κατευθυνθεί προς ασφαλέστερο μέρος, χωρίς όμως να καταφέρει να τον πείσει.


Παρά τις πιέσεις, ο «Λοχαγός Νταν» παραμένει ανυποχώρητος. Σε συνέντευξή του στο NewsNation, είπε ότι δεν σκοπεύει να πάει πουθενά. «Ξέρω ότι όλοι ανησυχούν για μένα. Όλοι θέλουν να φύγω από τη βάρκα, αλλά έχω αγκυροβολήσει με ασφάλεια. Αν η παλίρροια ανεβαίνει, ανεβαίνω κι εγώ. Όσο το νερό μένει έξω από τη βάρκα, θα είμαι καλά. Δεν είναι ανεμοστρόβιλος, δεν πρόκειται να με πετάξει στο Κάνσας. Δεν είμαι αυτοκτονικός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αντίσταση του Μαλινόφσκι να εγκαταλείψει τη βάρκα του έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας TikToker με το ψευδώνυμο Tampa Terrence έχει καταγράψει τις προσπάθειες του Μαλινόφσκι να παραμείνει στη θάλασσα παρά τον επικείμενο τυφώνα και έχει δημιουργήσει μια εκστρατεία στο GoFundMe για να συγκεντρώσει χρήματα ώστε ο Μαλινόφσκι να αγοράσει ένα νέο πλοίο για να συνεχίσει τις περιπλανήσεις του. Μέχρι στιγμής, η καμπάνια έχει συγκεντρώσει πάνω από 19.000 δολάρια, δείχνοντας την υποστήριξη του κοινού προς τον «Λοχαγό Νταν».

Παρά τα όσα λέγονται, η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, σε μια συνέντευξη Τύπου, ισχυρίστηκε ότι ο Μαλινόφσκι είχε διασωθεί από τις Αρχές και είχε μεταφερθεί σε καταφύγιο. Ωστόσο, ο δημοσιογράφος Μπράιαν Έντιν από το NewsNation την διέψευσε, δηλώνοντας ότι ο Μαλινόφσκι βρίσκεται ακόμα στη βάρκα του και συνεχίζει να αψηφά τους κινδύνους που φέρνει ο τυφώνας Milton.


Ο καιρός θα δείξει αν η απόφαση του «Λοχαγού Νταν» να μείνει στη θάλασσα θα τον δικαιώσει ή αν θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του τυφώνα που κατευθύνεται με μανία προς τη Φλόριντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου