Δύο συνταγές που συνδυάζουν τις γεύσεις του street food και τη σπιτική ποιότητα
Η μέρα θέλει λίγο χαλάρωση και καλοπέραση. Και σε αυτό το κλίμα μας έβαλε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τις συνταγές που παρουσίασε στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά.
Δύο συνταγές με άρωμα street food αλλά και ποιότητα σπιτική. Επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.
Φαλάφελ με γιαούρτι σε αραβική πίτα
Τα υλικά
1 κιλό ρεβίθια
1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
2 μικρές σκελίδες σκόρδο
1/2 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
Ηλιέλαιο
Το μυστικό
Το μεγάλο μυστικό για τη συνταγή το ρεβίθι – για αυτό διαλέγουμε ρεβίθια φετινής χρονιάς και τα μουλιάζουμε στο νερό ένα ολόκληρο βράδυ.
Η διαδικασία
Παίρνουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα βάζουμε στο μίξερ.
Προσθέτουμε το baking powder, το αλεύρι, το κύμινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον δυόσμο. Ενώ στο τέλος βάζουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε καλά στο μούλτι.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μπάλα από το μείγμα και τη βάζουμε στο τηγάνι, για 2-3 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία για να γίνει ωραία η κρούστα.
Όταν ετοιμαστούν, φτιάχνουμε μια απλή σως με γιαούρτι.
Γεμίζουμε την αραβική πίτα και το μεσανατολική street food είναι έτοιμο.
Υλικά
6 ψωμάκια για σάντουιτς
2 μοσχαρίσια λουκάνικα
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1 κίτρινη πιπεριά
2 λευκά κρεμμύδια
50 ml κόκκινο κρασί
150 γρ. γκούντα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για την ουγγαρέζα
400 γρ. μαγιονέζα
200 γρ, καπνιστό ζαμπόν σε φέτες
2 κ.σ. κέτσαπ
1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Το σάντουιτς με λουκάνικο και ουγγαρέζα φτιάχνετε όλο μέσα στο τηγάνι, κατά την διάρκεια του τηγανίσματος, για να διατηρήσει την «αλητεία» του.
Διαδικασία
Για την ουγγαρέζα:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2/3 μαγιονέζα και 1/3 κέτσαπ, προσθέτουμε το καπνιστό χοιρινό που έχουμε σε φέτες, το σέλινο που έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε καλά.
Για το τελικό σάντουιτς:
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε κομμάτια, τις πιπεριές (όλες που τις έχουμε κόψει σε φέτες), το κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε να τηγανιστεί.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το τηγάνισμα, ρίχνουμε το ψωμί μέσα στο τηγάνι για να πάρει τις γεύσεις και τα αρώματα.
Πάνω στο ψωμί, προσθέτουμε την ουγγαρέζα, ρίχνουμε όσο τυρί θέλουμε και «κλείνουμε» το σάντουιτς με το ψωμάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου