Υλικά για τη συνταγή
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. αποξηραμένα κεράσια (φρέσκα, κονσερβοποιημένα ή κατεψυγμένα)
- 3-4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κεράσι
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1-3 κουταλιές της σούπας νερό
Οδηγίες για να φτιάξετε το μίνι κέικ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε τις φόρμες για κέικ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμες για Cupcakes/Muffins.
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε όλα τα υλικά για το κέικ, εκτός από τα κεράσια.
- Στραγγίστε καλά τα κεράσια και πασπαλίστε τα με λίγο αλεύρι. Ανακατέψτε τα απαλά στο μείγμα του κέικ.
- Γεμίστε τις φόρμες περίπου στα 2/3 με το μείγμα και ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφού κρυώσουν τα κέικ, απλώστε μια κουταλιά μαρμελάδα κεράσι στην επιφάνεια.
- Φτιάξτε ένα γλάσο με ζάχαρη άχνη και νερό και περιχύστε τα κέικ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου