Υλικά
Για το σιρόπι
250 γρ σιρόπι Αγαύης
100 γρ χυμό μανταρινιού/πορτοκαλιού
100 γρ νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 γαρύφαλλα
Για τα μελομακάρονα
550 γρ φαρινάπ
240 γρ λάδι
100 γρ μέλι
100 γρ κονιάκ
1 πορτοκάλι ξύσμα
50 ml χυμό πορτοκαλιού
1/4 κγ γαρύφαλλο
1 κγ κανέλα
Λίγο τζίντζερ σε σκόνη
Για την σύνθεση
300 γρ τριμμένα καρύδια
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 4-5 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη
2
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, το ξύσμα και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα για να έχουμε μια λεία ζύμη.
3
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε μελομακάρονα των 30 γραμμαριων και ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας, να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
4
Όταν ψηθούν τα μελομακάρονα, παίρνουμε ένα ένα και τα βουτάμε στο σιρόπι.
Ρουφάνε πολύ εύκολα οπότε δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα στο σιρόπι.
Τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου