Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 01, 2024

Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη


 Υλικά

Για το σιρόπι

250 γρ σιρόπι Αγαύης

100 γρ χυμό μανταρινιού/πορτοκαλιού

100 γρ νερό

1 ξυλάκι κανέλα

2-3 γαρύφαλλα

Για τα μελομακάρονα

550 γρ φαρινάπ

240 γρ λάδι

100 γρ μέλι

100 γρ κονιάκ

1 πορτοκάλι ξύσμα

50 ml χυμό πορτοκαλιού

1/4 κγ γαρύφαλλο

1 κγ κανέλα

Λίγο τζίντζερ σε σκόνη

Για την σύνθεση

300 γρ τριμμένα καρύδια

Οδηγίες μαγειρέματος

1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 4-5 λεπτά.


Αφήνουμε στην άκρη


2

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, το ξύσμα και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.


Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα για να έχουμε μια λεία ζύμη.


3

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε μελομακάρονα των 30 γραμμαριων και ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας, να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.


4

Όταν ψηθούν τα μελομακάρονα, παίρνουμε ένα ένα και τα βουτάμε στο σιρόπι.


Ρουφάνε πολύ εύκολα οπότε δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα στο σιρόπι.


Τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου