Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους
πάντες; Αυτή η συνταγή για σοκολατένιο κορμό με κάστανα είναι ένα επιδόρπιο, ιδανικό για κάθε περίσταση, που εντυπωσιάζει τόσο με την εμφάνισή του όσο και με τη γεύση του. Ο συνδυασμός της πλούσιας σοκολάτας με τη γλυκιά γεύση του κάστανου δημιουργεί έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.Υλικά
Για το παντεσπάνι με σοκολάτα:
- 225 γρ. μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού δυνατός στιγμιαίος καφές σε σκόνη
- 5 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
- 140 γρ. ζάχαρη άχνη
- Αλεύρι για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας πουρές κάστανο
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 33x23cm.
- Λιώστε την κουβερτούρα με τον καφέ σε μπεν μαρί.
- Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά.
- Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Ενσωματώστε προσεκτικά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας.
- Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 12 λεπτά.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
- Για τη γέμιση, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε με τον πουρέ κάστανο.
- Απλώστε τη γέμιση πάνω στο παντεσπάνι και ρολάρετε προσεκτικά.
- Τυλίξτε το ρολό σε μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου