Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 13, 2024

Η «Αθώα Κλημεντίνη», μια μαρμελάδα για τα Χριστούγεννα

Για πολλά χρόνια, εργαζόμενος με εξοντωτικά ωράρια, σε απαιτητικές δουλειές, οι γιορτές φαντάζανε σαν όαση, όταν τις κοίταγε από μακριά, αλλά του γεννούσαν αμηχανία όταν τις ζούσε. Για τον Φιλάρετο Ψημένο, ιδιοκτήτη του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ, του boutique ξενοδοχείου με βιολογικό περιβόλι, στην Τσαγκαράδα του Πηλίου, που φημίζεται για τα πρωινά του (και όχι μόνο), τα ατέλειωτα τραπέζια, οι τυπικότητες, τα σόγια τον έκαναν να αισθάνεται έξω από τα νερά του. Ώσπου μια χρονιά βρήκε τον τρόπο να συμμετέχει κι εκείνος στο εορταστικό κλίμα. Έναν τρόπο να πει ευχαριστώ στα αγαπημένα μου πρόσωπα, να φιλέψει συγγενείς, κοντινούς και μακρινότερους φίλους.
 

Η απόλυτη γιορτινή μαρμελάδα

Ανακάλυψε την απόλυτη γιορτινή μαρμελάδα, την «Αθώα Κλημεντίνη». Από τότε ξεκινώντας από τις αρχές Δεκεμβρίου την παρασκευάζει με αγάπη, την κλείνω σε βαζάκια και την προσφέρει. Από το 2006 και κάθε χρόνο οι γιορτές των Χριστουγέννων για την οικογένεια του Φιλαρετου είναι συνυφασμένες με δουλειά, στο ξενοδοχείο τους, προσφέροντας προσωπική φροντίδα σε «γνωστούς» και «αγνώστους» φίλους. Η αμηχανία των Χριστουγέννων είναι πια παρελθόν και η «Αθώα Κλημεντίνη» είναι πάντα παρούσα στο πρωινό μας στην ΑΜΑΝΙΤΑ. Αυτή η αρωματική μαρμελάδα με την εκρηκτική γλυκόπικρη γεύση ταιριάζει στο εορταστικό πρωινό, συνοδεύει ταιριαστά κίτρινα τυριά, αλλά μπορεί να συμμετέχει και στη μαρινάτα των κρεάτων πριν το ψήσιμο και στη γέμιση των πουλερικών!

Τα υλικά της «Αθώας Κλημεντίνης»
Η παρασκευή αυτής της υπέροχης μαρμελάδας είναι πολύ εύκολο και εκείνο που την ξεχωρίζει από οποιαδήποτε μαρμελάδα μανταρίνη είναι ότι χρησιμοποιείται ολόκληρο το φρούτο. Θα χρειαστείτε 3 κιλά μανταρίνια κλημεντίνες, 2 κιλό ζάχαρη και το χυμό ενός λεμονιού

Συνταγή για χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα «Αθώα Κλημεντίνη» του Φιλάρετου Ψημμένου

Υλικά: 3 κιλά μανταρίνια κλημεντίνες, 2 κιλά ζάχαρη και ο χυμός ενός λεμονιού.

Εκτέλεση:

 Πλένουμε καλά τα μανταρίνια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Τα βράζουμε 5 λεπτά να μαλακώσουν. Πετάμε το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και ίνες. Τα περνάμε στην κουζινομηχανή, για να πολτοποιηθούν, αφήνοντας αν θέλουμε και κάποια χοντρότερα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό και τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Δεν χρειάζεται πολλή ώρα, αλλά θέλει προσοχή και συνεχές ανακάτεμα για να μην κολλήσει. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου