Υλικά
1-2 μερίδες
1 τσιπούρα
1 καρότο
1/2 μικρό μπρόκολο
1/2 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. ρίγανη (και λιγότερο)
1/2 κ.γ. μπούκοβο δεντρολίβανο κτλ (ανάλογα τις γεύσεις)
1/2 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
1 ώρα και 30 λεπτά
1
Ξεπλένω την τσιπούρα, την βάζω στο ταψάκι, την χαράζω με τρεις γραμμές στη μέση και την γεμίζω με 2 φέτες λεμόνι.
2
Κόβω το καρότο και το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια και τα απλώνω γύρω από την τσιπούρα.
3
Προσθέτω λάδι, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά κτλ, ανακατεύω τα λαχανικά και γυρίζω την τσιπούρα να πάνε παντού...
4
Βάζω στον φούρνο στους 180°C - 200°C και προσθέτω λίγο βραστό νερό με το μάτι περίπου 1/2 με 1 φλιτζάνι.
5
Για την σος:
Χτυπάω το λάδι με την μουστάρδα και προσθέτω σιγά σιγά το λεμόνι (ενώ χτυπάω) μέχρι να γίνει σαν αφρός. Προσθέτω αλάτι- πιπέρι προαιρετικά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου