Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 25, 2025

Βόλος: Απείλησε με χειροβομβίδα την πρώην σύζυγό και το παιδί τους – «Θα ανατιναχτούμε όλοι μαζί»

Απείλησε την πρώην σύζυγό του ότι έχει στην τσάντα του χειροβομβίδα

που θα ενεργοποιήσει ώστε να σκοτωθούν μαζί με το 2,5 ετών παιδί τους, 38χρονος Βολιώτης, ο οποίος απαιτούσε από την ίδια να παραδεχθεί ότι έχει σχέση με άλλον άνδρα στους γονείς του.


Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο άνδρας οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή παράνομη βία ενώπιον ανηλίκου και για ενδοοικογενειακή απειλή ενώπιον ανηλίκου. Υποστήριξε πως όλα είναι ψέματα, προερχόμενα από την πρώην σύζυγό του.

 Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και για τις δύο κατηγορίες επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, χωρίς αναστολή, ενώ όπως διαπιστώθηκε το ποινικό του μητρώο βάρυνε καταδίκη του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας από το 2019, για ληστεία με ποινή τριών ετών. Έτσι το αυτόφωρο αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και θα πάρει τον δρόμο της φυλακής για να την εκτίσει εξ ολοκλήρου.

«Θα εκραγεί χειροβομβίδα!»

Η πρώην σύζυγός του στην κατάθεσή της δεν μπόρεσε να κρύψει την ταραχή της, λέγοντας πως όλα άρχισαν το περασμένο Σάββατο γύρω στις 6 το απόγευμα. Ο 38χρονος της τηλεφώνησε προκειμένου να μεταβεί σε επιχείρηση που διατηρεί στον Βόλο για να του δώσει κάποια χρήματα. Εκείνη πήγε έχοντας μαζί το παιδί τους.

Τότε ο άνδρας γέλασε ειρωνικά και της είπε «είδες πως την πάτησες; Σε 3 δευτερόλεπτα θα εκραγεί η χειροβομβίδα που έχω. Θα τα πεις όλα στους γονείς μου, ότι έχεις σχέση με άλλον ή θα ανατιναχτούμε και θα τελειώσουμε όλοι μαζί ως οικογένεια». Εκείνη προσπάθησε να τον ηρεμήσει και ο κατηγορούμενος της ζήτησε να μπουν όλοι στο αυτοκίνητο και να πάνε προς τα Λεχώνια, ώστε να βρουν τους γονείς του για να τους μιλήσει η γυναίκα.

Η γυναίκα επιχειρούσε να τον πείσει να μην πραγματοποιήσει την απειλή του. Ωστόσο εκείνος φέρεται να ήταν ανένδοτος λέγοντάς της ότι θα πεθάνουν μαζί με το παιδί τους. Μάλιστα φέρεται να της είπε ότι χτύπησε τον πατέρα του εξαιτίας της και πως οι γονείς του τη σιγοντάρουν και την υποστηρίζουν. Λίγο πριν φτάσουν σταμάτησε σε ένα ψιλικατζίδικο για να αγοράσει τσιγάρα και της άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο, ζητώντας της να το ξεκλειδώσει και άρχισε να στέλνει μηνύματα σε έναν φίλο του. Όλη την ώρα το παιδί έκλαιγε και του φώναζε, με τον άνδρα να αντιδρά νευριασμένος χτυπώντας το χέρι στο ταμπλό του αυτοκινήτου καλώντας το να «σκάσει», σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η πρώην σύζυγός του, είπε πως του ζήτησε να μην φωνάζει στο παιδί και ο 38χρονος της δήλωσε πως σκοπεύει να το αφήσει σε μια κοντινή παραλία για να το βρει κάποιος γιατί αυτοί οι δύο θα σκοτωθούν.

«Θα πεθάνουμε και οι τρεις μας»

«Το μόνο που μένει είναι να σκοτωθούμε οι δύο μας» φέρεται να της είπε. Η γυναίκα αρνήθηκε λέγοντας πως το παιδί θα μείνει μαζί τους και πως θα πεθάνουν και οι τρεις τους. Ξαφνικά την κάλεσε να γυρίσει το αυτοκίνητο και να κατευθυνθούν προς τα Πλατανίδια. Μπήκαν σε έναν στενό δρόμο και μετέβησαν σε μια ερημική παραλία. «Μου είπε: ‘Είναι το τέλος σου’ και έβαλε το χέρι του στην τσάντα και κοιτάει έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Ξαφνικά γυρνάει και γελώντας λέει ‘θα σκότωνα εγώ το παιδί;’» ανέφερε η μάρτυρας.

Ο κατηγορούμενος πήρε το αυτοκίνητο και την πήγε μαζί το ανήλικο σε ένα σπίτι και τους άφησε εκεί, υποσχόμενος πως θα γυρίσει να τους παραλάβει και κατόπιν πήρε το αμάξι και έφυγε. Η γυναίκα περίμενε για 2,5 ώρες να επιστρέψει, αλλά επειδή δεν έκανε την εμφάνισή του πήρε ταξί και γύρισε στο σπίτι της. Την Κυριακή το πρωί πήγε στην Αστυνομία και τον κατήγγειλε ενώ υποστήριξε ότι το παιδί τους από εκείνη την ημέρα σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Η γυναίκα είπε επιπλέον ότι ο έγγαμος βίος τους κράτησε για κάποιους μήνες μέσα στο 2022 και τον κατηγόρησε ότι έκανε χρήση κάνναβης και κοκαΐνης. Λόγω του παιδιού έκαναν προσπάθεια να τα βρουν εξωδικαστικά, αλλά δεν πέτυχε και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος όταν είναι καλά βλέπει το παιδί, με την ίδια να φοβάται να του το παραδώσει για να το κρατήσει.

«Όλα ψέματα…»

Για παραμύθια της πρώην συζύγου του ώστε να τον αποκόψει από το παιδί, έκανε λόγο στην απολογία του ο 38χρονος.

«Δεν ισχύει τίποτα από όσα είπε» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι η πρώην του πήγε στο μαγαζί για να του δώσει χρήματα και εκείνος της ζήτησε επειδή δεν είχε αυτοκίνητο να τον πάει μέχρι τα Λεχώνια, στο σπίτι των γονιών του. «Δεν απείλησα, ούτε φώναξα στο παιδί, εκείνη το μόνο που ζητάει είναι λεφτά και να μην βλέπω το παιδί μου. Είπε στην οικογένειά μου ότι εγώ φταίω που χωρίσαμε, αλλά δεν ισχύει» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

Δήλωσε πως το παιδί το βλέπει μόνο ένα δεκάλεπτο επειδή δεν το αφήνει εκείνη και την κατηγόρησε πως και εκείνη κάνει χρήση κοκαΐνης. Η καταγγελία αυτή προκάλεσε την παρέμβαση της γυναίκας η οποία φώναξε πως αυτό είναι ψέμα. «Εγώ κάνω περιστασιακή χρήση κάνναβης και κάποιες φορές κοκαΐνης» είπε ο φερόμενος ως δράστης.

Ο τρόπος που απευθυνόταν στο δικαστήριο ο 38χρονος προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα, ο οποίος σε αυστηρό τόνο του υπογράμμισε πως το δικαστήριο δεν δέχεται εξυπνάδες. Επιπλέον του υπενθύμισε ότι μια παλαιότερη κατηγορία για ενδοοικογενειακή βία πήγε σε διαδικασία ποινικής διαμεσολάβησης, όμως, κατέρρευσε η διαδικασία επειδή ο κατηγορούμενος δεν τήρησε τους όρους που είχαν τεθεί.

Καταλήγοντας πρότεινε την ενοχή του κάτι που δέχθηκε το δικαστήριο, με την απόφαση που ανακοινώθηκε να τη δέχεται χωρίς να φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως πρέπει να πάει στη φυλακή. Μάλιστα αναμένοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας της έφεσης, φέρεται να απείλησε την πρώην σύζυγό του, ότι θα ξεμπλέξει σύντομα και πως τότε θα τα ξαναπούν…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου