Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 18, 2025

Tάρτα λεμονιού – Ένα ελαφρύ και απολαυστικό επιδόρπιο

Μία μοναδική συνταγή. Η τάρτα λεμονιού είναι ένα κλασικό γλυκό με τραγανή βάση και νόστιμη κρέμα λεμονιού. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Μπορείτε να προσθέσετε μαρέγκα για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ή να γαρνίρετε την τάρτα με φρέσκα φρούτα.

Υλικά για τη βάση:

250 γρ. μπισκότα digestive, τριμμένα

125 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Υλικά για τη γέμιση:

1 ζαχαρούχο γάλα

1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Ξύσμα από 2 λεμόνια

4 κρόκοι αυγών

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Οδηγίες για τη συνταγή

Ετοιμάζουμε τη βάση:

Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το στρώνουμε σε μια ταρτιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

 Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τους κρόκους και το κορν φλάουρ.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα

Συναρμολόγηση και σερβίρισμα


Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και αφήνουμε να κρυώσει.

Μπορούμε να γαρνίρουμε την λεμονόπιτα με σαντιγί, μαρέγκα, φέτες λεμονιού ή ξύσμα λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου