Υλικά για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive, τριμμένα
125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Υλικά για τη γέμιση:
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 2 λεμόνια
4 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Οδηγίες για τη συνταγή
Ετοιμάζουμε τη βάση:
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το στρώνουμε σε μια ταρτιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τους κρόκους και το κορν φλάουρ.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα
Συναρμολόγηση και σερβίρισμα
Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορούμε να γαρνίρουμε την λεμονόπιτα με σαντιγί, μαρέγκα, φέτες λεμονιού ή ξύσμα λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου