Υλικά
Για τη βάση μπισκότου:
- 75 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. μπισκότα αμυγδάλου, πορτοκαλιού ή γλυκά μπισκότα βρώμης
Για τη γέμιση:
- 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής, χωρισμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και λεπτοκομμένες σε φέτες
Οδηγίες
Για τη βάση μπισκότου:
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
- Βάλτε τα μπισκότα σε ένα multi και αλέστε τα σε λεπτά τρίμματα (εναλλακτικά, βάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα και θρυμματίστε τα με έναν πλάστη, προσέχοντας να μην σκιστεί η σακούλα).
- Ανακατέψτε καλά τα τρίμματα μπισκότου με το λιωμένο βούτυρο και απλώστε το με ένα κουτάλι σε μια φόρμα τάρτας 25 εκατοστών με αποσπώμενη βάση.
- Πιέστε σταθερά τα τρίμματα στη βάση και στα πλαϊνά της φόρμας, καλύπτοντας εντελώς. Μεταφέρετε στο ψυγείο για να σφίξει.
Για τη γέμιση:
- Βάλτε τον κρόκο του αυγού σε ένα μπολ με τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέστε το μασκαρπόνε και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε το ασπράδι του αυγού με ένα καθαρό σύρμα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές όταν αφαιρέσετε το σύρμα από το μπολ. Ενσωματώστε απαλά το ασπράδι στο μείγμα μασκαρπόνε.
Συναρμολόγηση:
- Βγάλτε τη βάση μπισκότου από το ψυγείο. Απλώστε το μείγμα μασκαρπόνε στη βάση και λειάνετε απαλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Τοποθετήστε τις φέτες φράουλας πάνω από το μασκαρπόνε.
- Μεταφέρετε στο ψυγείο και αφήστε να παγώσει.
- Βγάλτε την τάρτα από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου