Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 18, 2026

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας των τρένων στο τμήμα Λαγυνών-Ορμενίου λόγω πλημμυρικών φαινόμενων – Ποια δρομολόγια καταργούνται

Η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Λαγυνών–Ορμενίου

διακόπτεται με εντολή του Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώνονται στον ποταμό Έβρο. Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει άμεσα τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη–Ορεστιάδα, καθώς η εταιρεία Hellenic Train ενεργοποιεί σχέδιο αντικατάστασης με λεωφορεία.


Η απόφαση τίθεται σε ισχύ μέχρι νεωτέρας και αφορά και τα δρομολόγια από αύριο, 19/02/2026. Οι αρμόδιες αρχές λαμβάνουν το μέτρο για λόγους ασφάλειας, καθώς η στάθμη του ποταμού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη γραμμή.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, με εντολή του Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ – Σιδηρόδρομοι Ελλάδος, διακόπτεται μέχρι νεωτέρας η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα μεταξύ Σ.Σ. Λαγυνών και Σ.Σ. Ορμενίου, λόγω πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Έβρο.

Κατόπιν τούτου:

Τα δρομολόγια 1682 (Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα) και 1683 (Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη) καταργούνται και υποκαθίστανται από λεωφορεία με όλες τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις, εκτός της στάσης Πύθιο.
Τα δρομολόγια 1680 (Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο) και 1681 (Ορμένιο – Αλεξανδρούπολη) καταργούνται και υποκαθίστανται από λεωφορεία, χωρίς ενδιάμεσες σταθμεύσεις σε Σάκο, Καβύλη, Μαράσια, Δίλοφο, Πτελέα και Πύθιο.

Το παρόν ισχύει μέχρι νεωτέρας και αφορά και τα ανωτέρω δρομολόγια από αύριο, 19/02/2026, τα οποία υποκαθίστανται από λεωφορεία.

Η Hellenic Train ευχαριστεί το επιβατικό κοινό για την κατανόηση και συνεργάζεται στενά με τον Διαχειριστή Υποδομής για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας το συντομότερο δυνατό, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου