Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 08, 2026

Οι Τούρκοι μπλόκαραν ξανά πλοίο για τη πόντιση του καλωδίου μεταξύ Αμοργού-Αστυπάλαιας!

 

Σε «ρινγκ» επιχείρησε να μετατρέψει τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αμοργού και Αστυπάλαιας, η Άγκυρα στέλνοντας πολεμικό πλοίο να παρενοχλήσει σκάφος πόντισης οπτικών ινών.
Οι Τούρκοι κάλεσαν μέσω ασυρμάτου το πλήρωμα του πλοίου να σταματήσει τις εργασίες, αμφισβητώντας στην πράξη την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή της NAVTEX.
Το επεισόδιο έληξε χωρίς επιτυχία για την τουρκική πλευρά, καθώς η άμεση επέμβαση ελληνικής φρεγάτας ακύρωσε την προσπάθεια εκφοβισμού. Το πλοίο της εταιρείας αγνόησε τις τουρκικές προειδοποιήσεις και ολοκληρώνει τις εργασίες του υπό την προστασία του Πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου