Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 18, 2019

Η δικαίωση μου δέκα χρόνια αργότερα απο τον Άγιο Παίσιο και τον πατερ Διονύσιο Ταμπάκη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οπως απέδειξα με αδιάστειστα ιστορικά στοιχεία σε
παλαιότερες ιστορικές μου εργασίες ο θρύλος του μαραρωμένου βασιλιά αναφέρεται στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.


Εντούτοις δύο έθνη στα πλαίσια των γεωστρατηγικών τους συμφερόντων και της εξωτερικής τους πολιτικής παρουσιάζουν ως μαρμαρωμένο βασιλιά τον Ιωάννη Δούκα Βατάτζη. Αυτή την εκδοχή την δέχονται μόνον οι αντιστόρητοι, οι αμαθείς και οι σαπισμένοι απο την σεξουαλική διαφθορά ραγιάδες.



Οι σπουδαιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών στην ιστορία του πλανήτη οι ήρωες Έλληνες της Ρωμαικής αυτοκρατορίας υπολόγιζαν ως άνδρες και Έλληνες μόνον όσους πολεμούσαν.

Όλους τους άνανδρους (θηλυπρεπείς) οι οποίοι δέν πολεμούσαν για την Έλλαδα τους σιχαινόταν και τους περιφρονούσαν.


Aνάμεσα στα εκατομμύρια των αξιωματικών του μεσαίωνα είναι καί ο στρατηγός-αυτοκράτορας Ρωμανός ο Δ Διογένης, οποίος περιφρονούσε τους δειλούς που περίμεναν βοήθεια απο τον Χριστό και δεν πολεμούσαν.

Όποιος δεν πολεμούσε εκείνους τους αιώνες με το σπαθί στο χέρι δεν τον θεωρούσαν Έλληνα και άνδρα αλλα γυναίκα.



Δεν υπήρχε μεγαλύτερη ατίμωση και προσβολή για έναν γνήσιο Έλληνα άνδρα από το να τον διώξουν απο τον Ελληνικό-Ρωμαικό στρατό για οποιαδήποτε αιτία.


Αμέσως έχανε την κοινωνική του θέση και υπόσταση.


Ο Ιωάννης Κουρκουάς-Τζιμισκής συνέναισε στην δολοφονία του Αγίου Νικηφόρου Φωκά, ο οποίος ήταν και θείος του διότι οχι μόνον του αφαίρεσε ολα τα στρατιωτικά του αξιώματα, αλλα τον έκανε απλό πολίτη και τον έθεσε σε κατ οίκον περιορισμό.


Δεν του επέτρεψε ο Άγιος Νικηφόρος να πολεμά ούτε ως απλός στρατιώτης.


Εκείνους τους αιώνες δεν υπήρχε μεγαλύτερη προσβολή από το να μήν πολεμάς για την Ελληνική-Ρωμαική αυτοκρατορία, τον Κύριο Ιησού Χριστό αλλα και για την προστασία του άμαχου Ελληνικού πληθυσμού.


Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.



Τι σήμαινε εκείνους τους αιώνες να πολεμά κάποιος γεναία σε καθημερινή βάση μας το έδειξε η μεγαλύτερη Ελληνίδα Χριστιανή Φιλόσοφος.


Ενδεικτική είναι η ενέργεια της μεγαλύτερης Ελληνίδας φιλοσόφου μαζί με την Υπατία, της Πριγκίπισσας Άννας, η οποία μεσολάβησε στον πατέρα της, τον αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό, να μην τιμωρήσει τον αξιωματικό Αρμενικής καταγωγής τον Αλέξιο Μουσελέ, διότι ηταν γεναίος στα πεδία των μαχών.


Το σημαντικότερο το οποίο αγνοούν οι νεοραγιάδες είναι οτι ο Χριστός μετά την ζωή, μας έδωσε την ελευθερία. Είναι αδύνατον να αναστήσει και να εξαναγκάσει έναν Έλληνα στρατιωτικό να πάει ενάντια στο πιό ιερό Ελληνικό αξίωμα για να βοηθήσει σαπισμένα ατομα απο την σεξουαλικη διαφθορά.


Ο θεός δεν υποχρέωσε ποτέ κανέναν άνθρωπο να κάνει κάτι το οποίο δεν επιθυμεί.


Τέτοιου είδους εξαναγκασμούς τους έκανε και τους κάνει μόνον ο εωσφόρος.


Κανένας Έλληνας στρατιωτικός απο εκείνους τους αιώνες δεν δεχέται να αναστηθεί για να πολεμήσει ωστε να απελευθερωθούν δειλοί-αδύναμοι ραγιάδες οι οποίοι κάνουν σεξουαλικές ανωμαλίες και ζούνε μέσα στην νεοταξική μόδα.



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΔΙΔΑΞΕ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ :


Το ντύσιμο της γυναίκας - π. Σάββας Αχιλλέως



ΠΟΡΝΕΙΑ'''΄ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ
ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΑΤΡΟΣ ΣΑΒΒΑ
7,1 χιλ. προβολές

Αποτελέσματα

ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΕΩΣ. - YouTube


ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ.


Ένα από αυτά τα οποία μας δίδαξαν οι πρόγονοι μας, είναι ότι η μεγαλύτερη αξία σε έναν άνθρωπο είναι να κρατά την ψυχή στο στόμα, να πολεμά, να επιμένει για το αδύνατο, το ακατόρθωτο.

Από την στιγμή που δεν θα λυγήσει, αλλα θα παραμείνει ανυποχωρητος, τότε γίνεται το θαύμα που ποτέ ένας δειλός δεν μπορεί να πιστέψει, καθώς το αδύνατο, το ακατόρθωτο έχει γίνει πλέον δυνατό κερδίζοντας την ζωή και την ελευθερία.


Αυτή ακριβως είναι η διαφορά των αρχαίων προγόνων μας, των ΙΕΡΩΝ Ελλήνων, από τους σημερινούς ραγιάδες-προδότες.


Πάντοτε οι αρχαίοι πρόγονοι μας, όταν όλα έδειχναν τελειωμένα, εκεί που φαινόταν να μην υπάρχει καμία ελπίδα, οι πραγματικοί Έλληνες αγωνιζόταν, ενάντια σε κάθε λογική.


Το αποτέλεσμα σε κάθε εποχή ήταν να πετυχαίνουν το ακατόρθωτο.


Η ελευθερία του ανθρώπου είναι το πιό ακριβό αγαθό, δεν δίνεται δωρεάν ούτε απο τον Θεό, ούτε απο τους ανθρώπους, χρειάζεται πολύς αγώνας, κόπος, αίμα για να πάρεις πίσω την ζωή σου.


Αυτό μας το έδειξαν οι πόλεμοι των αγίων προγόνων μας, οι οποίοι
πολεμούσαν, όλους
εκείνους τους αιώνες για να παραμείνουν ελεύθεροι και για να έχουν την διοίκηση της Ελληνικής-Ρωμαικής αυτοκρατορίας.

Υπάρχουν λαοί οι οποίοι καλούν τον Χριστό να τους βοηθήσει με βλασφήμιες, με κλάματα και με παρακάλια.

Όμως ο Έλληνας μόνον με έναν τρόπο ξέρει να καλεί τον Χριστό να τον βοηθήσει και αυτός είναι να πολεμά για την ελευθερία της Ελλάδος, όποτε αυτή είναι σκλαβωμένη, όπως είναι και στην εποχή μας όπου έχει καταλυθεί το Ελληνικό συνταγμα.



Εάν η ζωη ήταν μόνον προσευχές, καθώς και υποστήριξη του Χριστού μέσω θεόσταλτων σωτήρων, τότε οι προγονοί μας,αυτοί οι τέλειοι χριστιανοί δεν θα χρειαζόταν να πολεμήσουν ποτέ κατά την μεσαιωνική εποχή.


Θα έπρεπε δικαιωματικά να καθόταν όλους εκείνους τους αιώνες στα σπίτια τους-καναπέδες να περιμένουν τον αντίστοιχο Βατάτζη, τον οποίο περιμένουν αδίκως οι ραγιάδες σήμερα.



ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ; ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ,


https://kataggeilte.blogspot.com/2019/06/blog-post_2434.html






.Απο τον Απόστολο Παύλο και την Οσία Ευπραξία στην εποχή των Κομνηνών
























ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΒΑΣΗ

OΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ


ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΓΙΑ

ΝΑ
ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.



Η προσμονη "θεόσταλτων σωτηρων" από τον θεο είναι ένα από τα μεγαλύτερα δείγματα αμάθειας-παρακμής των ραγιάδων, οι οποίοι σαπισμένοι από την σεξουαλική διαφθορά αναμένουν βοήθεια από τον θεό.


Σκεφτείτε τί θα γινόταν εάν οι προγονοί μας οι άγιοι Έλληνες της Ρωμαικής αυτοκρατορίας σε κάθε εισβολή των αμέτρητων εxθρών μας αντι να πολεμούν να έ
καναν μόνον συλλαλητήρια ;


Θα είχε αφανιστεί η Ελλάδα πολλούς αιώνες πρίν.

Φανταστείτε την ώρα που εισέβαλαν οι Πέρσες, οι Αγαρηνοί, οι Γότθοι, οι Βούλγαροι, οι Ρώσοι, οι Άβαροι κλπ, να έπαιρναν οι άγιοι πρόγονοι μας σημαίες και πανό να έκαναν συλλαλητήρια και να έλεγαν δεν πολεμάμε.


Σε κάθε πρόταση παραδόσεως απο τους εχθρούς, οι πρόγονοι μας απαντούσαν ΟΧΙ.


Όλες τις φορές οι Έλληνες απάντησαν αρνητικά.



Γνώριζαν τον διαχρονικό και ιερό τρόπο εθνικής επιβίωσης και ότι εάν σε περίπτωση που θα τολμούσαν να γίνουν προδότες θα "έσπαγε" η ιερή ιστορική συνέχεια, η οποία κρατούσε το έθνος ζωντανό στο πέρασμα πολλών αιώνων.


Ήξεραν πολύ καλά οι Έλληνες της Αλωσης ότι αν γινόταν προδότες τότε θα κατέστρεφαν δια παντός τον Ελληνισμό. Αυτό διότι ανα πάσα στιγμή οι επόμενες γενιές Ελλήνων θα τους είχαν ως παράδειγμα με συνέπειες τραγικές καθώς θα ακολουθούσαν και άλλοι οι οποίοι θα γίνονταν προδότες.

Από την στιγμή που θα καταστραφεί η ιερή ιστορική συνέχεια των ηθικών και των γενναίων Ελλήνων θα ακολουθούσαν γενεές προδοτών και δειλών.



Ο Χριστός βοηθά μόνον αυτούς που αγωνίζονται σκληρά, μόνον όσους πολεμούν, όσους
ζούνε χωρίς σεξουαλικές ανωμαλίες.

Αντιθετώς δεν βοηθά ποτέ όσους ζούνε μέσα στην σεξουαλική διαφθορά.


Επίσης ο Θεός δεν βοηθά ποτέ όσους είναι καθήμενοι σε έναν καναπέ, και περιμένουν την ελευθερία, να τους δωθεί ως "δώρο", χωρίς να βοηθούν τον συνάνθρωπο, χωρίς να ζούνε ηθικά.


Το πιό κλασικό παράδειγμα οι Εβραίοι οι οποίοι έκαναν σεξουαλικές ανωμαλίες, ενώ ταυτόχρονα λάτρεψαν δαίμονες.

Τότε ο Θεός περίμενε να πεθάνει μέχρι και ο τελευταίος Εβραίος που ειχε αμαρτήσει ενώπιον του.


Μόνον τότε πήγε τους υπόλοιπους που δεν είχαν αμαρτήσει στην γή της επαγγελίας.

Ο αληθινός θεός-Δημιουργός είναι ο θεός του καλού, της δικαιοσύνης, της αγάπης, της τάξης, της ηθικής, για αυτό δεν βοήθησε ποτέ ανα τους αιώνες, τους σάπιους που ζούνε μέσα στην σεξουαλική διαφθορά, την αδικία, την ανομία, την αταξία κλπ.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω για όσους δεν γνωρίζουν, ότι πάντοτε εδώ και αιώνες, η επίσημη Ορθόδοξη εκκλησία, δεν αναγνωρίζει αυτές της προφητείες.


Δυστυχώς μέσα σε αυτήν την παρακμή, έρχονται με κακές προθέσεις οι άνθρωποι του θεοσοφικού εωσφορισμού να διαδώσουν την σωτηρία από τον καναπέ με "απεσταλμένο" του θεού τον Ιωάννη Βατάτζη η αλλιώς τον "μαρμαρωμένο" Βασιλιά.


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.


Σε πάρα πολλά άρθρα μου έχω κάνει την ερώτηση προς όλους τους αφελείς αλλα και σε όλα τα μέλη του μαυρου Θεοσοφικού εωσφορισμού.



Γιατί ενώ είναι ο εκλεκτός του Χριστού ο Βατάτζης,

επέτρεψε ο κύριος Ιησούς Χριστός να πάρει πίσω την Κωνσταντινούπολη, ο Μιχαήλ Η Παλαιολόγος και δεν αξίωσε μια τέτοια τιμή στον Ιωάννη γ Δούκα Βατάτζη ;




ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.


Ο Ιωάννης Γ Δούκας Βατάτζης ήταν βασιλιάς στο μικρό κρατiδιο της Νίκαιας στην Μικρά Ασία. Αυτό διότι η ένδοξη Ελληνική-Ρωμαική αυτοκρατορία,είχε πλέον κατακτηθεί από τους Γερμανούς το 1204 μ.Χ.


Οι ελάχιστοι Έλληνες οι οποίοι επέτυχαν να διαφύγουν πέρασαν στην Μικρά Ασία και ίδρυσαν ένα πολύ μικρό σε γεωγραφική έκταση Ελληνικό κράτος. Έξι χρόνια πριν από την επανάκτηση της Κωνσταντινουπόλεως ο άγιος

Ιωάννης γ Βατάτζης απεβίωσε και την πόλη κατέκτησε ο Μιχαήλ ο Η Παλαιολόγος.



Ο Παλαιολόγος είχε αυτομολήσει στους Τούρκους λόγω πολιτικών διώξεων και εν συνεχεία τύφλωσε τον νόμιμο βασιλιά τον Ιωάννη δ Λάσκαρη για να γίνει εκείνος βασιλιάς.



Πως γίνεται να αξιώσει ο Χριστός έναν τόσο κακό άνθρωπο να πάρει πίσω την πόλη, και να μην αξιώσει τον Βατάτζη ;
 

Τον χριστό και τους προγόνους μόνον με έναν τρόπο τους τιμάμε με της πράξεις μας, με τον ηθικό τρόπο ζωής, με τα χρηστά ήθη.
 
Τα χρηστά ήθη θα μας δώσουν για μια ακόμη φορά το δικαίωμα στην επιβίωση και εν συνεχεία στην ελευθερία. 

Συνεχίστε να ζείτε μέσα στην μόδα και την σεξουαλική διαφθορά, και ο αφανισμός δεν θα είναι μόνον σίγουρος (κατά γενική ομολογία), αλλα θα είναι και πολύ μαρτυρικός.
 
Αυτοκτονιες, ορφανα παιδιά εξαιτίας των αυτοκτονιων, άστεγοι, άνεργοι, φτωχοί , αδικημένοι. 
 
Επισης μεταξυ αλλων εισβολεις , βιασμοι, δολοφονιες, κλοπες κλπ.

Η χριστιανική πίστη θεωρεί τον πόλεμο και την χρήση των όπλων προς άμυνα βέβαια, ένα αναγκαίο κακό.

Επομένως, όταν κινδυνεύουν τα αγαθά της ζωής, η τιμή, η ελευθερία, η πατρίδα και η οικογένεια, οφείλουμε ως χριστιανοί να τα υπερασπιστούμε πολεμώντας ακόμη και μέχρι θανάτου εαν χρειαστεί. Ο Κύριος έλεγε: "Μείζονα ταύτης αγάπη ουδείς έχει ίνα τις θει την ψυχήν αυτού υπέρ των φίλων αυτού". Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη από το να θυσιαστεί κανείς για αυτούς που αγαπάει.

Οταν λοιπόν θυσιαστεί κανείς στον πόλεμο για να υπερασπίσει τη γυναίκα του, τα παιδιά του, τους δικούς του είναι επαινετή πράξη.


Βέβαια όλοι οι χριστιανοί πριν φτάσουν στην χρήση των όπλων οφείλουν να εξαντλήσουν κάθε ειρηνικό μέσο και μόνο σαν έσχατο όπλο να χρησιμοποιήσουν τον πόλεμο.

Ο Μέγας Αθανάσιος μας διδασκει : "Ενώ η αφαίρεση της ζωής του άλλου ανθρώπου βιαίως, δηλαδή ο φόνος, είναι καθ’ εαυτόν παράνομος, το να πεθάνεις στον πόλεμο, άρα και το να φονεύσεις τους εχθρούς, και ορθό είναι και νόμιμο είναι και αξιέπαινο". Στις εθνικές εορτές τιμούμε τους αμυντικούς πολέμους του έθνους μας, καθώς καi oσους θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Ολες οi εθνικές εορτές συνδέονται με επίσημες δοξολογίες και με προσευχή.


Αυτό μας δείχνει ότι η Εκκλησία-Ορθοδοξiα ευλογεί τους δικαίους και αμυντικούς πολέμους. Ενδεικτικά σάς αναφέρω ότι την σημαία του 21’ κρατάει ένας δεσπότης.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο Άγιος Κωνσταντίνος στον κρίσιμο εκείνο πόλεμο μετά από τον οποίο έγινε μονοκράτορας πολέμησε με το λάβαρο, το οποίο είχε επάνω το Σταυρό και τη φράση «Εν τούτω Νίκα».

"Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και την θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν".

Στρατηγος I. Μακρυγιάννης.



Κρείττων γαρ επαινετός πόλεμος ειρήνης χωριζούσης Θεού, μας διδαξε με τις ευλογιες του Ιησου Χριστου ο Αγιος Γρηγοριος.



Μεταφραση : Προτιμώ και επαινώ τον πόλεμο, απο μια "ειρήνη" η οποία θα με χωρίσει απο τον Χριστό.


Οπως μας δίδαξε ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε έναν Χριστιανό που παίρνει το όπλο για να κατατροπώσει τον εχθρο.


Όλα αυτά απο την στιγμή που ο εχθρός έχει ως σκοπό να αφανίσει τον Έλληνα, την πίστη του και την πατρίδα του.



Δεν γίνεται να αγαπάμε τους πάντες ακόμη και τους εχθρούς μας και να τους επιτρέπουμε να μας σφάξουν διότι τότε δεν θα είμαστε στην ζωή για να διαδώσουμε το έργο του Χριστού, δεν θα μπορούμε να αγαπήσουμε.

Επίσης με αυτήν την νεοταξική και εωσφορική "λογική" θα ειχε εξαφανσιτεί απο τον παγκόσμιο χάρτη πολλούς αιώνες πρίν το Ελληνικό έθνος.



Δεν είναι Χριστιανικό, λογικό και δίκαιο να αγαπάμε τους εχθρούς μας μέχρι θανάτου.

Ο αγιος Γρηγοριος ο Ναζιανζηνος εξησε κατα την εποχη την οποια οι γερμανοι απειλουσαν με αφανισμο την Ελληνικη-ρωμαικη αυκτρατορια.


Ηταν εντελώς αδύνατον ένας απο τους κορυφαίους αγίους της Ορθοδοξίας, ο οποίος πρόσφερε τα πάντα στο Ελληνικό έθνος για να επιβιώσει και παράλληλα για να μεγαλουργήσει τους επόμενους αιώνες, να διδάσκει πράγματα ενάντια στον Ιησού Χριστό.




ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ-HΡΑΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ


ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ, ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ.


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ 'ΘΕΟΥΣ" ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ( ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ Ι Χ. 9).


ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΕΡΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ , ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΟ 1821 Μ.Χ., ΚΑΙ ΤΟ 1940 Μ.Χ., ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.



ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

Επικρατέειν ή Απόλλυσθαι  
Γράφει ο Αγγελος Ευάγγελος  Γιαννόπουλος

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ
Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα να γράφω την στήλη χιλιάδες Χριστιάνοι με έχουν ρωτήσει τι είπε  τελικά απο όλα αυτά τα οποία διαβάζουμε ο Άγιος Παισιος ;

Μετά από δώδεκα συναπτά έτη, νομίζω οτι ήρθε η στιγμή να σας απαντήσω.

Δυστυχώς οταν κοιμήθηκε ο Άγιος Παισιος ήμουν ακόμη παιδί και δεν είχα την τιμή να τον συναντήσω όπως πολλοί άλλοι.  

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω επ ακριβώς τι έχει αναφρει. 

Εν τούτοις μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όπως όλοι οι Άγιοι του Χριστού ζήτησε την άμεση επιστροφή στα Ελληνοχρισττιανικά ήθη.

Ενδεικτικά έχει αναφέρει ο Άγιος :

Eάν οι Έλληνες μετανοήσουν και ανακόψουν την αποστασία απο τον Θεό που έχει ξεκινήσει σαν έργο του αντιχρίστου ,ζήσουν ενωμένοι κάτω απο τον Χριστιανικό πολιτισμό, και διώξουν μακριά την λατρεία του χρήματος και της σάρκας τότε ο Θεός θα δείξει αμέρηστο έλεος και θα σηκωθούμε όρθιοι.




ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ.





Γράφει ο πατερ Διονύσιος Ταμπάκης


«ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ προσκύνημα μας στο Άγιον Όρος επισκεφθήκαμε έναν Άγιο και σοφό Γέροντα και τον ρωτήσαμε λαχανιασμένοι από την ανηφόρα και με αγωνία :


-Πάτερ θα την πάρουμε την Αγια Σοφιά;


Και εκείνος με ήρεμη βεβαιότητα μας απάντησε:
-Βεβαίως!! Όταν αποκτήσουμε πνευματικότητα ανώτερη από αυτούς που την είχαν και την ‘χάσαν, τότε θα πάρουμε πίσω την Άγια Σοφιά.


-Γέροντα , μας φαίνεται λίγο ακατόρθωτο αυτό.
-Εε , τότε ας κάνουμε μία έκπτωση και ας αποκτήσουμε την «πνευματικότητα» αυτών που την έχουνε τώρα και τότε θα την νε’πάρουμε.


Ας αποκτήσουμε την αδυναμία των Τούρκων να κατατάσσονται πρώτοι πανευρωπαϊκώς στις εκτρώσεις όπως εμείς. Ας τους μιμηθούμε στην τεκνογονία, στον σεβασμό προς τους μεγαλυτέρους, στην οικογενειακή συνοχή που έχουνε.


Δυστυχώς εμείς, παρότι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι ,έχουμε καταντήσει και ως πρόσωπα και ως λαός χειρότεροι και από τους αβαπτίστους .Έτσι λοιπόν θα μας δώσει ο Θεός την Αγία Σοφιά; Εε τότε θα ήταν πολύ άδικος!


Βουτηχθήκαμε στα κάτεργα του Ίντερνετ δεκάωρα ολόκληρα, μάθαμε για τους Γεροντάδες της Ορθοδοξίας και τις προφητείες απ’εξω και ανακατωτά, αλλά μετάνοια ουδαμού…


Οι Εκκλησίες είναι ακόμη άδειες! Καταφέραμε να αποκτήσουμε εγκεφαλική μετάνοια και όχι πρακτική.


Κατέχουμε την μόνη Ορθόδοξη αλήθεια, το προζύμι του κόσμου όλου που προσμένουν όλες οι φυλές της γης, μα εμείς οι φουρνάρηδες, ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, , γίναμε η πιο αξιοθρήνητη γενιά του κόσμου.


Κατέχουμε το πολυτιμότερο διαμάντι και το διαλαλούμε, μα φορούμε βρώμικα και λέτσικα ρούχα και έτσι όπως μας βλέπουνε οι άλλοι λαοί,δεν μα το πιστεύει κανείς.


Θέλουμε να διαδώσουμε την λαμπρή Ορθοδοξία μας σε όλη την υφήλιο, αλλά εμείς με την κακόμοιρη ζωή μας, τις μικρότητές μας και το χαμηλό μας επίπεδο και την σαπίλα της ψυχής μας, που βρωμάει φορμόλη, κηρύττουμε ένα Χριστό πεθαμένο και όχι αναστημένο και έτσι μας λέγει Ο Θεός «τὸ γὰρ ὄνομα τοῦ Θεοῦ δι᾿ ὑμᾶς βλασφημεῖται ἐν τοῖς ἔθνεσι»(Ρωμ.β-24)


Πανικολογούμε σαν τις Κασσάνδρες , βλέποντας γύρω μας όλο κινδύνους και απειλές.Όμως εγώ ρωτώ : εμείς κινδυνεύουμε τελικά από τον κόσμο ή ο κόσμος κινδυνεύει από εμάς τους υποκριτές ;


Ας γίνουμε λοιπόν καθάριοι Χριστιανοί, διότι πλέον ο κόσμος δεν ζητάει από εμάς τους Ορθοδόξους κατορθώματα και ακροβασίες, αλλά απλά, αλήθεια και ακεραιότητα, και έτσι θα γίνουμε οι καλύτεροι ιεραπόστολοι που θα αλλοιώνουμε όλους τους λαούς μυρίζοντάς μας ποτισμένους με το πάναγνο λιβάνι της Ορθοδοξίας μας.


Μονάχα η ΜΕΤΑΝΟΙΑ είναι αυτή που ορίζει το μέλλον μας και ως πρόσωπα και ως έθνος, τίποτα άλλο.»





Οι ραγιάδες και οι νεοραγιάδες





















Παγια αρχη μου είναι ότι ολοι οι λαοι, ολοι οι ανθρωποι, εχουν δικαιωμα να πιστευουν οπου θελουν.

Όλα αυτά με την απαραιτητη προυποθεση να μην επιβαλλουν τα πιστευω τους σε τριτους, ειτε δια της βιας, ειτε με πλαγιους τροπους. Τι γινεται όμως στην περιπτωση που η άλλη πλευρα δεν συναινει ; Εναι λοιπον δικαιο να καθησουμε να αφανιστουμε ολοι οι Ελληνες χωρις να εχουμε πειραξει κανεναν απολυτως ;

Όλα αυτά διοτι από τα αρχαια χρονια ο πολιτισμος μας, και η ιδεολογια μας, είναι εμποδιο στην δημιουργια παγκοσμιου εωσφορικου κρατους.




Απο ολους τις προαναφερόμενους εξαιρειται ενα μερος με βαση της παγκοσμιες μαθηματικες σταθερες μετρον αριστον και μηδεν αγαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου