Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 06, 2021

Και η ψυχή τι είναι;

 Σ'αυτόν τον γήινο κόσμο, το πιο εύκολο είναι να καταστρέψεις και

μάλιστα χωρίς κόπο, ενώ το πιο δύσκολο είναι να δημιουργήσεις.

Κάθε αρνητική σκέψη που θα κάνουμε καταστρέφει στην στιγμή ότι όμορφο έχουμε δημιουργήσει με κόπο και χρόνο.
Διότι ο γήινος κόσμος είναι σύνθετος, και κάθε σύνθεση καταστρέφεται πανεύκολα.

Μόνον τα όμοια παραμένουν αμετάβλητα ως έχουν, και στον γήινο κόσμο δεν υπάρχουν τα όμοια! αλλά μόνον τα ανόμοια - η σύνθεση των τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων.


Είσαι ό,τι σκέφτεσαι, δηλαδή είσαι ό,τι αισθάνεσαι, και αυτό δημιουργείς στον εαυτό σου αλλά και σε όσους υποτίθεται πως αγαπάς.

Και όποιος αγαπά το θνητό του σώμα ερωτεύτηκε το στυγνόν σκοτάδι τον ίδιο τον θάνατο.

Ο Νους δεν συμμετέχει στην κακία. Οσοι συμμετέχουν ενεργά στην κακία δεν έχουν Νου. Διότι είναι Υβρις προς το Θεό να συμμετέχει ο Νους στην κακία.

Αλλά συμμετέχει μόνον η ψυχή, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να έρθει σε επαφή με το Νου και να απελευθερωθεί από τα δεσμά του σκότους. (σύνθετου σώματος).

Και η ψυχή τι είναι; ο θείος έρωτας προς τον Αγαθό Νου, η επανένωση της με την Ζωή, Νους και ψυχή η εικόνα της ζωής.

Ασφαλώς και δεν συμμετέχει ο Νους στη κακία αλλά συμμετέχει μόνον η ψυχή! και είναι η μόνη που μπορεί να επανέλθει στην Ζωή αποκτώντας το Νου, είτε στον θάνατο αφού λάτρεψε το σύνθετο σώμα τον ίδιο τον θάνατο.


morfeas sky




Ότι βρίσκεται στον ουρανό είναι αμετάθετο ενώ ότι βρίσκεται στη γη μπορεί να αλλάξει θέση.

Η Αλήθεια (νοητική ουσία) Είναι Αμετάβλητη.


Oτι μεταβάλλεται (συναισθήματα - αισθήσεις) είναι ψέμα. Το ψέμα γεννιέται και ότι γεννιέται είναι μια ΦΑΝΤΑΣΙΑ, και η φαντασία παραισθήσεις που γεννούν οι Ανάγκες του σώματος, ενώ η Αλήθεια είναι η Άναρχος πηγή της Ζωής.

Γι'αυτό μην μου μιλάς για τα θνητά όταν σου μιλάω για τα θεϊκά. Και μάλλον όλα πάνω στην Γη είναι φαντασίες, μόνο κάτι λίγα για ελάχιστους ανθρώπους είναι Αληθινά.

Διότι..

Οτι είναι αθάνατο δεν είναι θνητό και ότι είναι θνητό δεν είναι αθάνατο.

Διότι..

Ότι έχει σπαρθεί δε γεννιέται αλλά ότι γεννιέται έχει σπαρθεί.


Διότι..

Η διαλυτή (σύνθετη) ύλη μεταβάλλεται στα αντίθετα της, ενώ η αθάνατη ή στον εαυτό της (τα αμετάβλητα νοητά) ή στα όμοια της. (τα όμοια αισθητά-πυρί φωτιά).


Διότι..


Ο ουρανός (νοητό πνεύμα και πυρί ενέργεια) είναι το πρώτο στοιχείο και η γη το τελευταίο. (γη είναι το στοιχείο το οποίο δεν μπορεί να δεχτεί το νοητό πνεύμα του πυρός).


Διότι..


Τι ειναι ο Θεός; Αγαθό αμετάβλητο. Τι είναι ο άνθρωπος; Κακό μεταβλητό.


Διότι..


Η τύχη είναι κίνηση χωρίς τάξη, (χωρίς Νου), ομοίωμα της ενέργειας (μεταβαλλόμενα συναισθήματα: φωτιά, αέρας, γη, νερό), και γνώμη ψευδής. (τα συναισθήματα του σώματος- οι ανάγκες του σώματος οδηγούν την λογική).


Διότι..


Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι Νου, αλλά μόνον σε εκείνους που θα προσπαθήσουν για να τον αποκτήσουν, όχι γιατί τους φθονεί ο Θεός, αλλά γιατί επιλέξαμε το στυγνόν σκότος, και μόνοι μας πρέπει να φωτίσουμε το Νου και την καρδιά μας.


Διότι..


Δεν επικοινωνούν όσα βρίσκονται στον ουρανό με όσα βρίσκονται στη γη αλλά επικοινωνούν όσα βρίσκονται στη γη με όσα βρίσκονται στον ουρανό.


Διότι..


Όσα είναι στον ουρανό είναι άψογα ενώ όσα βρίσκονται στη γη είναι κατακριτέα.


Διότι..


Ο ουρανός (Πρόνοια του Θεού) είναι το πρώτο στοιχείο και η γη το τελευταίο.


Διότι..


Το όμοιο πηγαίνει προς το όμοιο και το ανόμοιο (φωτιά, αέρας, γη, νερό) δεν είναι ποτέ φίλος του ανόμοιου.


Γι'αυτό....


Πρέπει να τους προστατεύσουμε ώστε, καθώς θα έχουν άγνοια θα είναι λιγότερο κακοί από φόβο προς το άγνωστο.


Διότι..


Δεν σου είπα να συλλογίζεσαι με τον νου;

Εάν τα σκέφτηκες, πες μου, γιατί αξίζουν το θάνατο όσοι βρίσκονται μέσα στο θάνατο;

Διότι το στυγνό σκοτάδι αποτελεί την αρχή του δικού τους σώματος, απ’όπου προέρχεται κι η υγρή φύση, υλικό του σώματος στον αισθητό κόσμο, απ’τον οποίο ποτίζεται ο θάνατος.

Σωστά τα αντιλήφθηκες, φίλε μου. Και γιατί αυτός που κατανόησε τον εαυτό του προσχωρεί σ’Αυτόν, πράγμα που περιέχεται στο Λόγο του Θεού;

«Διότι από φως και ζωή έχει συσταθεί ο Πατέρας των Πάντων, απ’τον οποίο γεννήθηκε κι ο άνθρωπος».

Πες μου, όμως, ακόμα, Νου μου, πως εγώ θα προσχωρήσω στη ζωή, είπα. Διότι ο Θεός λέει «ο λογικός ο έχων Νου ας αναγνωρίσει τον εαυτό του»


(Σημ. Η φράση είναι καταπληκτική. « Αν αναγνωρίσει τον εαυτό του». Το γνώθι σ’αυτόν, η γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.





morfeas sky

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου