Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 06, 2021

Eurovision 2021: Απαγόρευση Εισόδου Σε Άτομα Άνω Των 70 Ετών Από Τη Διοργανώτρια Αρχή



Γνωστό έγινε σήμερα ότι όλοι οι άνθρωποι άνω των 70 ετών δεν είναι ευπρόσδεκτοι ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή της Eurovision 2021.


Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2021 θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, με περιορισμένο κοινό εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19, αλλά όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (05/05), οι άνω των 70 ετών καλό θα ήταν να μην δώσουν το «παρών» στο Ahoy Arena ως θεατές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του ad.nl, οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 70 καλούνται να μην πάνε στη Eurovision 2021, ούτε ακόμα και αν έχουν εμβολιαστεί ή με αρνητικό τεστ για τη νόσο COVID-19, επειδή θεωρητικά ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ακόμα, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας (RIVM), στις ομάδες υψηλού κινδύνου περιλαμβάνονται όσοι είναι υπερβολικά παχύσαρκοι, έχουν χρόνια αναπνευστικά και ηπατικά προβλήματα, οι καρδιοπαθείς, οι νεφροπαθείς, οι διαβητικοί, οι ανοσοκατασταλμένοι και οι οροθετικοί (HIV).

Επίσης, σύμφωνα με τις σχετικές προδιαγραφές που έχουν θέσει οι διοργανωτές της φετινής Eurovision, οι 3.500 θεατές που θα δώσουν το «παρών» στα εννέα σόου (γενικές πρόβες, ημιτελικοί και τελικός), θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για τη νόσο COVID-19 το οποίο να έχει διενεργηθεί αποκλειστικά και μόνο σε συγκεκριμένα σημεία και, μάλιστα, έως 24 ώρες πριν από την εκδήλωση.


Ακόμη αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό της Eurovision 2021 θα πρέπει να έχει πάρει το «πράσινο φως» και μέσω της ψηφιακής εφαρμογής CoronaCheck, το οποίο και θα επιδείξει κατά την είσοδό του στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ.

Πάντως, ήδη έχουν προκληθεί αντιδράσεις στο Twitter με Ολλανδούς πολίτες να ρίχνουν τα λεκτικά βέλη τους στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν πως «προτιμά να μολύνει τους νέους με τον κορωνοϊό από το να εμβολιάσει ανθρώπους 70 ετών και άνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου