Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 05, 2022

Πράγματι, η Μποφίλιου είναι το πρόβλημα, αφού λύσαμε όλα τα υπόλοιπα


 Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με το αναγάγουν σε μείζον θέμα το ταξίδι της Μποφίλιου στο Λονδίνο ή την πολιτική της τοποθέτηση, τότε απλά είναι ανόητοι

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι έχουν χιούμορ. Θα έπρεπε, λοιπόν, μετά την υπόθεση της Νατάσας Μποφίλιου, να στείλουν ευχαριστήρια επιστολή σε όλα τους νεοφιλελέ πολιτικούς αναλυτές της πλάκας και τα πληρωμένα troll, για τη διαφήμιση που έκαναν τόσο στην τραγουδίστρια όσο και στο ΚΚΕ.Και η Μποφίλιου εννοείται, τόση τζάμπα διαφήμιση ούτε στα όνειρά της. Ανετα γίνεται… βουλευτής χωρίς να ιδρώσει.


Διότι εν έτει 2022 αν ασχολούμαστε με τι φοράει κάποιος που δηλώνει αριστερός ή δεξιός ή κεντρώος, τότε μόνο ως χιούμορ μπορούμε να εκλάβουμε όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες.


Στο βόθρο του twitter θα πείτε. Εκεί που η ανωνυμία δίνει τη δυνατότητα σε κάθε λογής ψυχασθενή ή καλά πληρωμένο καλικάντζαρο, να επιτίθεται με δήθεν επιτηδευμένο πολιτικό σχόλιο ή και με ύβρεις, σε κάποιον που επιδιώκει να ζει όπως γουστάρει και να πιστεύει ό,τι θέλει.

Να το ξεκαθαρίσουμε. Ακόμη κι αν δεν αρέσει σε κάποιον η πολιτική τοποθέτηση της Νατάσας Μποφίλιου, ακόμη και αν φαίνεται υπερβολή το σχόλιό της περί επανάστασης του βουνού, είναι δικαίωμά της να το λέει.


Και δεν καλεί κανέναν να την ακολουθήσει. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, αν θέλουμε πάμε με το ΚΚΕ, με τη ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Μποφίλιου ή με τον Κραουνάκη.


Και να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμη. Αν το 2022 μιλάμε με όρους 1950 για την αριστερά ή τη δεξιά, τότε έχουμε χάσει τη μπάλα.


Τι να λέμε; Τα αυτονόητα; Ότι δεν μας ενδιαφέρει το… ρόλεξ του Κουτσούμπα, αν πάει τα παιδιά του ο Τσίπρας στο ιδιωτικό σχολείο ή αν η Μποφίλιου μπορεί να φοράει γούνινο παλτό και να κάνει ταξίδια στο Λονδίνο;


Τα έκλεψαν από πουθενά; Βούτηξαν στο χέρι στο μέλι του δημοσίου χρήματος; Εγιναν πιράνχας σε κάποιο νοσοκομείο;


Τα «πήραν» από κάποια εταιρεία ή ξεπουλήθηκαν για μερικές χιλιάδες ευρώ όπως έχουν κάνει πλείστοι άλλοι;


Δεν χρωστάνε σε κανέναν, ούτε οι αριστεροί, ούτε οι δεξιοί ούτε κανείς άλλος που έντιμα βγάζουν λεφτά, με τη δουλειά τους κι όχι με τις πλάτες άλλων.


Και γιατί δηλαδή είναι υποκριτικό να μιλάς για μια άλλη κοινωνία με ίσες ευκαιρίες, με αλληλεγγύη, με βοήθεια των φτωχών; Επειδή εσύ με τη δουλειά σου έχεις μια μεγαλύτερη άνεση;


Καημένε Καρλ Μαρξ, τι θα είχες ακούσει αν ζούσες σήμερα, στην εποχή του twitter.


Ναι, λοιπόν. Οι αριστεροί μπορούν να φοράνε μπλουζάκι μάρκας, να πηγαίνουν το παιδί του στο σχολείο ή σε ιδιωτικό νοσοκομείο και ταυτόχρονα να αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία.


Διότι το πρόβλημα στη χώρα δεν είναι η Μποφίλιου.


Είναι το διαλυμένο ΕΣΥ που αφήνει άρρωστα παιδιά επί ώρες να περιμένουν γιατρό στο Παίδων.


Είναι τα νοσοκομεία που αδυνατούν να κάνουν χειρουργεία.


Είναι τα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια με τα χίλια δυο προβλήματα που φέρνει η υποχρηματοδότηση.


Είναι ακόμη και ο αστυνομικός που σκοτώνει εν ψυχρώ έναν 16χρονο λόγω παντελούς έλλειψης εκπαίδευσης.


Είναι ακόμη και η καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών με την αποκάλυψη ότι γίνονται υποκλοπές.


Είναι πολλά ακόμη που δεν μπορούν να καλυφθούν με το παλτό της Μποφίλιου.


Και μιλώ για τις διαχρονικές παθογένειες ενός κράτους που τρώει τα παιδιά της καθημερινά, αλλά μέρος της κοινωνίας αρέσκεται να «σκοτώνεται» για το αν οι αριστεροί πρέπει να φοράνε ακριβά ρούχα, αν πρέπει να πηγαίνουν στο Λονδίνο ή αν πρέπει να φοράνε αμπέχονα, χοντρές κάλτσες και να μη βγαίνουν από τα… Εξάρχεια.


Στο κάτω – κάτω η σύγχρονη αριστερά δεν έχει ανάγκη από πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ή από δημοσιοποίηση της φορολογικής της δήλωσης.


Οι λογικές τύπου «αριστερά του χαβιαριού» είναι το ίδιο αισχρές όταν βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι οι δεξιοί συλλήβδην είναι παιδεραστές ή ότι είναι ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι που κοιτάνε την τσέπη τους.


Κακοί άνθρωποι υπάρχουν σε όλους τους χώρους και δεν ξεχωρίζουν από κόμματα και παρατάξεις.


Οσοι, λοιπόν, συνεχίζουν να ασχολούνται με την Μποφίλιου θα πρέπει να ξέρουν ότι θα έρθει και η δική τους σειρά για απαξίωση και εξευτελισμό.


Όμως, αυτή θα είναι πλέον κοινωνία γεμάτη με ύαινες, κι όχι με ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου