Υλικά
Για το κρέας
2 μπουτάκια αρνί ή κατσίκι περίπου 1 kgr το κάθε ένα
5 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές δενδρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόρδο σκόνη (προαιρετικά)
Για τις πατάτες
2 kgr πατάτες
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από 1-2 ζουμερά λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Βάζουμε το κρέας και τα υλικά του στη γάστρα με 2 ποτήρια νερό.
2
Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα στους 200 βαθμούς
3
Βάζουμε τις πατάτες με τα υλικά τους στη γάστρα (αν χρειαστεί βάζουμε νερό).
4
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα στους 190 βαθμούς.
5
Τέλος αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι για να πάρουν χρώμα και να ρουφήξει το ζουμί.
Συνταγή από τις "Συνταγές της Παρέας" που έγινε αγαπημένη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου