Υλικά
6 μερίδες
2 κιλά αρνί, σε κομμάτια
6-8 πατάτες, καθαρισμένες κομμένες
1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κρεμμύδι (εγώ έβαλα κόκκινο)
2 φύλλα δάφνης
3/4 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Τουλάχιστον 3 ώρες πριν το ψήσιμο, ετοιμάζετε τη μαρινάδα (ελαιόλαδο, θυμάρι, σκόρδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι) και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα κομμάτια αρνί και ανακατεύετε. Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο να μαριναριστεί.
2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
3
Σε γάστρα (πήλινο σκεύος με καπάκι), βάζετε μια στρώση το μαριναρισμένο αρνί, από πάνω πατάτες και επαναλαμβάνετε. Βάζετε 1-2 κούπες νερό, τα φύλλα δάφνης και κλείνετε με το καπάκι. Ψήνετε για 2 ώρες.
4
Αφαιρείτε το καπάκι και ψήνετε για ακόμα μία ώρα.
5
Σερβίρετε με σαλάτα και γιαούρτι! Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου