Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 31, 2024

Η αφροδισιακή τροφή που δυναμώνει σπέρμα και καρδιά

Αν καταφέρετε και εντάξετε στη διατροφή σας τα φουντούκια, τα οφέλη που θα αποκομίσετε θα είναι ουκ ολίγα και αφορούν πολλές λειτουργίες του οργανισμού.
 

Λόγω του ότι ανήκουν στους ξηρούς καρπούς, είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, ωφέλιμα λίπη, βιταμίνες και μέταλλα. Και τα φουντούκια συγκεκριμένα περιέχουν βιταμίνη Ε, ω-6 και ω-9 λιπαρά οξέα, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο. Πρόκειται για στοιχεία που συμβάλλουν τα μέγιστα στην καλή λειτουργία του οργανισμού και βελτιώνουν την υγεία συνολικά, όπως θα δείτε πιο κάτω.


Καλύτερη λειτουργία της καρδιάς

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί το κάνουν, το ίδιο και τα φουντούκια, κάνουν καλό στη λειτουργία της καρδιάς. Όπως αναφέρει μια μελέτη, μια διατροφή πλούσια σε φουντούκια μπορεί να βελτιώσει τους βιοδείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.


Η ίδια μελέτη, αναφέρει ότι αυτή η διατροφή θα μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας, που είναι ένας τύπος χοληστερόλης που προκαλεί αύξηση στην πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακού νοσήματος.


Καλύτερη ποιότητα σπέρματος

Καταναλώνοντας συχνά φουντούκια, θα μπορούσε κάποιος να δώσει αρκετές λύσεις στο γενικότερο πρόβλημα της υπογονιμότητας. Μια πρόσφατη έρευνα λέει όπως η κατανάλωση ξηρών καρπών, όπως τα φουντούκια, ενδεχομένως να αυξήσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων αλλά και να βελτιώσει την ποιότητά τους.


Οι ερευνητές τονίζουν ότι η μικρή αυτή μελέτη αφορούσε υγιείς, γόνιμους συμμετέχοντες. Χρειάζονται, ωστόσο, περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί αν τα οφέλη ισχύουν για τον ευρύτερο πληθυσμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου