Υλικά
5 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ξηρό
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4-5 φύλλα δυόσμου
Αλάτι και πιπέρι
1 αυγό
80 gr φέτα
1 φλ αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γλ baking powder
1 καρότο
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Τρίβουμε πολύ καλά τα κολοκύθια και τα στραγγίζουμε μέσα σε μια πετσέτα ή τούλι.
Βάζουμε το κολοκύθι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το κρεμμύδι, το καρότο, την φέτα, το αυγό, αλατοπίπερο, αλεύρι, baking powder και ανακατεύουμε καλά.
2
Έπειτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε σε μπαλάκια πλατιά ένα ένα κεφτέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουνε ένα χρυσάφι χρώμα! (30-35 λεπτά ανάλογα την κουζίνα σας) * Οι συγκεκριμένοι κεφτέδες δεν βγαίνουν τραγανοί σαν τους τηγανητούς λόγω που είναι ψητοί στο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου